Tilbakebetalinger

Med Zettle er det enkelt å betale tilbake til kundene! Fullstendige tilbakebetalinger kan utføres i Zettle Go-appen, eller på my.zettle.com. For tiden er delvise tilbakebetalinger kun tilgjengelig i Zettle Go-appen.

Tilbakebetalinger kan utføres opptil 365 dager etter transaksjonsdatoen.

Slik gjennomfører du en tilbakebetaling

En videogjennomgang som viser hvordan du utsteder en tilbakebetaling på Zettle Go fra mobilen din.

Tilbakebetaling i Zettle Go-appen

1. Logg inn i Zettle Go-appen.
  2. Åpne hovedmenyen og velg Kvitteringer.
  3. Finn en kvittering, åpne den og trykk på Tilbakebetaling.
  4. Velg varene du ønsker å tilbakebetale, eller bruk alternativet Velg alle.
  5. Bryteren Returner vare til varebeholdning kontrollerer oppdatering av varebeholdningen hvis du sporer varebeholdningen.
  6. Skriv inn passordet hvis du blir spurt, trykk deretter Bekreft.

Tilbakebetaling på my.zettle.com

1. Logg inn på zettle.com.
  2. Gå til "Salg" > gå deretter til "Kvitteringer".
  3. Finn kvitteringen du ønsker å tilbakebetale ved å rulle ned eller søke
  4. Åpne kvitteringen og trykk på Tilbakebetaling.
  5. Skriv inn passordet hvis du blir spurt, trykk deretter Bekreft.

Greit å vite:
Delvise tilbakebetalinger kan kun utføres i Zettle Go-appen.

Tilbakebetaling av forskjellige betalingstyper

Tilbakebetaling av kortbetalinger

• Betalingen vil bli tilbakebetalt til kortet kunden brukte til å gjennomføre kjøpet. Du kan ikke betale tilbaket til et annet kort.
  • Det tar vanligvis noen virkedager før kunden kan se det tilbakebetalte beløpet i kontoen sin, avhengig av hvilken bank de bruker.
  • Betalinger kan tilbakebetales opptil ett år etter at kjøpet ble gjennomført.
  • For å utstede en tilbakebetaling av en kortbetaling, må du har dekning på Zettle-kontoen. Kontosaldoen må være minst det samme som beløpet du ønsker å tilbakebetale. Du kan angi din minimumssaldo på zettle.com. Gå til Kontoer og Innstillinger og åpne Generelle kontoinnstillinger. Rull ned til Minimum saldo på konto, velg Ja og skriv inn beløpet du ønsker å la stå på Zettle-kontoen din..

Tilbakebetaling av gavekort

Hvis kunden din løser inn et gavekort og deretter ønsker en tilbakebetaling, vil gavekortverdien tilbakebetales til kortet, og kan da brukes igjen.

Tilbakebetaling av kontanter

Når du tilbakebetaler en kontantbetaling, må du først tilbakebetale kunden din manuelt (ved for eksempel å gi tilbake pengene) og deretter fortsette prosessen med å betale tilbake i Zettle-appen, slik at det vises på dagsrapporten din.

Tilbakebetale alternative betalinger

Når du tilbakebetaler en alternativ betaling (f.eks. Vipps eller Klarna), må du først betale tilbake kunden din (f.eks. i Vipps-appen) og deretter fortsette tilbakebetalingsprosessen i Zettle-appen, slik at den vises i dagsrapporten din.

Tilbakebetaling av en Betalingslenke

Betalingslenker kan ikke tilbakebetales på my.zettle.com, og har en separat sted i Zettle Go-appen.

1. Logg inn i Zettle Go-appen.
  2. Åpne hovedmenyen og velg Betalingslenker.
  3. Finn betalingen, åpne den og trykk på Tilbakebetaling.
  4. Velg varene du ønsker å tilbakebetale, eller bruk alternativet Velg alle.

Du kan ikke gjøre følgende

• Utføre delvis tilbakebetaling av spesialtilpassede beløp.
  • Tilbakebetale til et annet kort enn det som ble brukt til å betale med.