Hyvitykset

Zettlellä maksun palauttaminen hoituu vaivattomasti. Voit palauttaa asiakkaallesi maksun kokonaan joko Zettle Go ‑sovelluksen tai my.zettle.com-portaalin kautta. Maksun osittainen palauttaminen onnistuu toistaiseksi kuitenkin vain Zettle Go ‑sovelluksessa.

Maksun voi palauttaa 365 päivän sisällä sen vastaanottamisesta.

Näin palautat maksun

Tässä videossa näytetään, miten voit palauttaa maksun Zettle Go ‑sovelluksen kautta puhelimellasi.

Maksun palauttaminen Zettle Go ‑sovelluksessa

1. Kirjaudu Zettle Go ‑sovellukseen.
  2. Avaa päävalikko ja valitse Kuitit.
  3. Etsi haluamasi kuitti ja napauta Palauta.
  4. Valitse palautettavat tuotteet erikseen tai napauta Valitse kaikki.
  5. Jos seuraat varastotilannettasi, voit valita Palauta tuote varastoon ‑vaihtopainikkeella, päivitetäänkö varastosaldot maksun palautuksen yhteydessä.
  6. Lisää pyydettäessä salasanasi ja valitse Vahvista.

Maksun palauttaminen my.zettle.com-portaalissa

1. Kirjaudu tilillesi osoitteessa zettle.com.
  2. Valitse valikosta Kuitit.
  3. Etsi kuitti, jonka maksun haluat palauttaa, vierittämällä sivua tai käyttämällä hakua.
  4. Avaa kuitti ja napauta Palauta.
  5. Lisää pyydettäessä salasanasi ja valitse Vahvista.

Hyvä tietää:
Maksun osittainen palauttaminen onnistuu toistaiseksi vain Zettle Go ‑sovelluksessa.

Tietoja eri maksutavoilla suoritettujen maksujen palauttamisesta

Korttimaksut

• Maksun voi palauttaa kortille, jolla asiakkaasi alun perin maksoi ostoksensa. Palautusta ei voi tehdä toiselle kortille.
  • Yleensä palautus näkyy asiakkaan tilillä muutamassa arkipäivässä, mutta käsittelyaika vaihtelee eri pankeissa.
  • Maksun voi palauttaa enintään vuoden kuluessa maksutapahtumasta.
  • Jotta voit palauttaa korttimaksun, Zettle-tililläsi on oltava riittävästi katetta. Tilin saldon vastattava vähintään summaa, jonka haluat palauttaa. Voit asettaa vähimmäissaldon tilillesi zettle.com-portaalissa. Valitse Tili ja asetukset > Yleiset tiliasetukset ja vieritä kohtaan Tilin vähimmäissaldo. Klikkaa Kyllä ja lisää summa, jota et halua Zettle-tilisi saldon milloinkaan alittavan.

Lahjakorttimaksut

Jos asiakkaasi lunastaa ensin lahjakortin ja haluaakin sitten palauttaa ostoksensa, lahjakortin arvo palautetaan lahjakortille, minkä jälkeen sen voi käyttää uudelleen.

Käteismaksut

Kun palautat käteismaksun, sinun täytyy ensin palauttaa maksu asiakkaallesi konkreettisesti esimerkiksi ottamalla rahat käteiskassasta. Kirjaa maksun palautus sitten vielä Zettle Go ‑sovellukseen, jotta päivittäinen raporttisi pysyy ajan tasalla.

Muut maksutavat

Kun palautat jollakin muulla tavalla (esim. Klarnalla) suoritetun maksun, sinun täytyy ensin palauttaa maksu kyseisen järjestelmän kautta. Kirjaa maksun palautus sitten vielä Zettle Go ‑sovellukseen, jotta päivittäinen raporttisi pysyy ajan tasalla.

Linkkimaksut

Maksulinkillä maksettuja maksuja ei voi palauttaa my.zettle.com-portaalissa. Niitä varten on erillinen kohta Zettle Go ‑sovelluksessa.

1. Kirjaudu Zettle Go ‑sovellukseen.
  2. Avaa päävalikko ja valitse Maksulinkit.
  3. Etsi haluamasi maksu, avaa se ja napauta Palauta.
  4. Valitse palautettavat tuotteet erikseen tai napauta Valitse kaikki.

Maksun palauttamiseen liittyvät rajoitukset

• Et voi palauttaa omavalintaista osuutta maksusta.
  • Et voi palauttaa maksua jollekin muulle kuin alkuperäisessä maksutapahtumassa käytetylle kortille.