Returer

Returer med Zettle är enkelt! Returer på ett helt köp kan göras i Zettle Go-appen eller på my.zettle.com. Delreturer är för tillfället endast tillgängligt i Zettle Go-appen.

Returer kan göras upp till 365 dagar efter genomfört köp.

Hur du genomför en retur

En video som visar hur du gör en retur på Zettle Go från din mobiltelefon.

Returer i Zettle Go-appen

1. Logga in i Zettle Go-appen
  2. Öppna huvudmenyn och välj Kvitton.
  3. Hitta kvittot, öppna det och klicka på Återbetalning.
  4. Välj vilka artiklar som returen gäller eller använd alternativet Välj alla.
  5. Använd "Lägg tillbaka produkter på lagret"-reglaget för att ange om lagersaldot ska uppdateras när returen genomförs.
  6. Ange ditt lösenord om det efterfrågas och tryck sedan på Bekräfta.

Returer på my.zettle.com

1. Logga in på zettle.com.
  2. Gå till Försäljning och sedan till Kvitton.
  3. Hitta kvittot du vill göra retur på genom att skrolla eller söka
  4. Öppna kvittot och tryck på Återbetalning.
  5. Ange ditt lösenord om det efterfrågas och tryck sedan på Bekräfta.

Bra att veta
Delreturer är för närvarande endast tillgängligt i Zettle Go-appen.

Returer för olika betalningssätt

Returer för kortbetalningar

• Betalningen returneras till det kort som din kund använde vid köptillfället. Du kan inte returnera pengarna till ett annat kort.
  • Det tar normalt några arbetsdagar innan kunden kan se den returnerade betalningen på sitt konto, beroende på kundens bank.
  • Betalningar kan returneras upp till ett år efter köptillfället.
  • För att göra en retur på en kortbetalning måste du ha tillräckligt saldo på ditt Zettle-konto. Kontots saldo måste vara minst detsamma som den summa du vill returnera. Du kan ställa in minimumsaldot när du loggar in på zettle.com. Gå till Kontoinställningar och öppna Generella kontoinställningar. Skrolla ner till Minimumsaldo på konto, välj Ja och ange vilket belopp du vill behålla på ditt Zettle-konto.

Returer på presentkort

Om din kund löser in ett presentkort och sedan vill ha en retur, kommer presentkortets värde att returneras till kortet och kan användas på nytt.

Returer på kontantbetalningar

När du gör retur på en kontantbetalning måste du först göra en återbetalning till kunden manuellt (t.ex. genom att lämna tillbaka beloppet kontant) och därefter fortsätta returprocessen i din Zettle-app så att den visas i din dagliga rapport.

Returer på alternativa betalningar

När du gör retur på en alternativ betalning (t.ex. Swish) måste du först göra en återbetalning till kunden manuellt (t.ex. via Swish-appen) och därefter fortsätta returprocessen i din Zettle-app så att den visas i din dagliga rapport.

Returer på en betallänk

Det går inte att göra returer på betallänkar via my.zettle.com. De finns på ett särskilt ställe i Zettle Go-appen.

1. Logga in i Zettle Go-appen
  2. Öppna huvudmenyn och välj Betallänkar.
  3. Hitta betalningen, öppna den och klicka på Retur.
  4. Välj vilka artiklar som returen gäller eller använd alternativet Välj alla.

Det här kan du inte göra:

• Delreturer på betalningar med anpassade belopp.
  • Returer till ett annat kort än det som användes vid köptillfället.