Tap to Pay

Hur fungerar Tap to Pay?

Med Zettle kan du ta emot kontaktlösa betalningar genom att blippa kundens kort mot baksidan av din Android-telefon. Du lägger bara till produkter i varukorgen och väljer sedan Tap to Pay som betalmetod.

Tap to Pay fungerar på enheter med Android 8.0, NFC-funktioner och Google Play-tjänster.

Höjda gränser för kontaktlösa betalningar
Stora kortföretag har höjt beloppsgränsen för kontaktlösa betalningar till 400 SEK. Det innebär att dina kunder helt enkelt kan blippa sitt kort eller sin enhet när de vill betala för belopp upp till 400 SEK.

Så här tar du emot Tap to Pay-betalningar

1. Gå till "Tap to Pay" i Inställningar och tryck på "Aktivera".
    Det här steget kan ta några minuter.
  2. Lägg till en produkt i varukorgen eller ange ett anpassat belopp.
  3. Tryck på "Ta betalt", välj "Tap to Pay" som betalmetod och visa beloppet för kunden.
  4. Be kunden att blippa kortet eller betalenheten (smartphone, Apple Watch osv.) mot baksidan av din Android-telefon för att betala.
  5. Se till att du håller kortet mot din telefon tills det har lästs av och du känner att telefonen surrar.
  6. När betalningen har godkänts kan du skicka ett kvitto till kunden via SMS eller mejl.

Priser

Avgiften för Tap to Pay är samma som din ordinarie avgift för transaktioner med kort närvarande.

Accepterade kort

Vi stöder för närvarande bara Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro och American Express.

Vanliga frågor

Vad gör jag om en kund vill betala med ett kort som inte är godkänt?
Om en kund har ett kort som inte stöds kan du fråga om de har ett annat kort eller kontanter. Du kan också skicka en betallänk så att de kan betala från sin telefon. Det gör du genom att välja "Skicka länk" som betalmetod när du går till kassan.

Vad gör jag om betalningen överstiger 400 SEK?
Om kunden betalar med sin mobila plånbok (Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay) och de verifierar betalningen på sin enhet, bör betalningen gå igenom även över denna gräns.

Däremot finns det kortköp över 400 SEK (beloppsgränsen för kontaktlös betalning) som inte stöds med Tap to Pay.

Om kunden vill betala med ett kort som behöver sättas in i kortläsaren, behöver du en Zettle Reader och kunden måste ange sin PIN-kod vid betalningen.
Om du inte har en Zettle Reader kan du skicka en betallänk till kunden, så kan de betala via sin telefon. För att göra detta klickar du på "Skicka länk" som betalmetod när du går till kassan.

Betalningsfel under 400 SEK
Då och då kan kortutgivarna begära att kunden anger sin PIN-kod även om beloppet understiger 400 SEK. Detta är en slumpmässig säkerhetskontroll för att verifiera att korthållaren är närvarande.

Om du inte har en Zettle-kortterminal kan du fråga kunden om de har ett annat kort eller en mobil plånbok (Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay) att genomföra betalningen med. Du kan skicka dem en betallänk så kan de betala via sin telefon. För att göra det, välj "Skicka länk" som betalmetod när du är i kassan.

Kan jag fortfarande använda Samsung Pay/Google Pay när jag handlar?
Ja, nu kan du både ta betalt och ta emot betalningar med din Android-telefon.

Bra att veta:
Tap to Pay är den senast teknologin på marknaden och fortsätter hela tiden att utvecklas. På grund av externa faktorer kan vi behöva dra in stödet för denna funktion och vi förbehåller oss rätten att ta bort den när som helst.

Om du har några kommentarer eller frågor, mejla oss gärna på taponphone@paypal.com.