Tap to Pay

Hur fungerar Tap to Pay?

Med Zettle kan du ta emot kontaktlösa betalningar genom att blippa kundens kort mot baksidan av din Android-telefon. Du lägger bara till produkter i varukorgen och väljer sedan Tap to Pay som betalmetod.

Tap to Pay fungerar på enheter med Android 8.0, NFC-funktioner och Google Play-tjänster.

Så här tar du emot Tap to Pay-betalningar

1. Gå till "Tap to Pay" i Inställningar och tryck på "Aktivera".
    Det här steget kan ta några minuter.
  2. Lägg till en produkt i varukorgen eller ange ett anpassat belopp.
  3. Tryck på "Ta betalt", välj "Tap to Pay" som betalmetod och visa beloppet för kunden.
  4. Be kunden att blippa kortet eller betalenheten (smartphone, Apple Watch osv.) mot baksidan av din Android-telefon för att betala.
  5. Se till att du håller kortet mot din telefon tills det har lästs av och du känner att telefonen surrar.
  6. När betalningen har godkänts kan du skicka ett kvitto till kunden via SMS eller mejl.

Priser

Avgiften för Tap to Pay är samma som din ordinarie avgift för transaktioner med kort närvarande.

Accepterade kort

Vi stöder för närvarande bara Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro och American Express.

Vanliga frågor

Varför måst kunden blippa på baksidan av telefonen och inte på framsidan?
Det beror på att nfc-antennen som läser kortet sitter på baksidan på Android telefoner. Det kan kännas lite ovant i början för kunderna men om du förklarar varför så blir det lättare att förstå.

Vad gör jag om betalningen kräver att kunden anger PIN-kod?
Tap to Pay stöder inmatning av PIN-kod i samband med betalningar.

Krav att ange PIN kan ske vid två tillfällen:

- Betalningen överstiger gränsen för kontaktlösa betalningar utan PIN

- Kortutgivarnas slumpmässiga säkerhetskontroll (Krav från EU).

Om kunden betalar med ett kort som stöder online-PIN, kommer en PIN-inmatningsskärm att visas på din telefon, där kunden kan ange sin kod.

Om din kund vill betala med ett kort som måste sättas in i en läsare, behöver du Zettle läsare och din kund måste ange sin PIN-kod när de betalar.

Om du inte har en Zettle-läsare kan du skicka en betalningslänk till din kund så att de kan betala från sin telefon. För att göra detta väljer du bara "Skicka länk" som betalningsmetod när du checkar ut.

Kan kunden betala med en mobil plånbok (Apple/Google/Samsung-pay)? Det går utmärkt för kunden att betala med sin mobila plånbok. Tap to Pay stödjer Apple/Google/Samsung-pay.

Kan jag fortfarande använda Samsung Pay/Google Pay när jag handlar?
Ja, nu kan du både ta betalt och ta emot betalningar med din Android-telefon.

Vad gör jag om en kund vill betala med ett kort som inte är godkänt?
Om en kund har ett kort som inte stöds kan du fråga om de har ett annat kort eller kontanter. Du kan också skicka en betallänk så att de kan betala från sin telefon. Det gör du genom att välja "Skicka länk" som betalmetod när du går till kassan.