Tap to Pay

Hoe werkt Tap to Pay?

Tap to Pay is een baanbrekende functie die eigenaren van kleine ondernemingen kunnen gebruiken om contactloze betalingen ter plaatse rechtstreeks via hun smartphone te accepteren.

Met Tap to Pay in de Zettle-app kun je van je telefoon een betaalapparaat maken en contactloze betalingen via kaart en digitale wallet accepteren. Geen gedoe meer met contant geld of een kaartlezer.

Voeg eenvoudig een bedrag toe of voeg producten toe aan je winkelmandje en selecteer vervolgens Tap to Pay als betaalmethode.

Tap to Pay werkt op apparaten met:

• iPhone XS en nieuwer met de nieuwste versie van iOS
  • Android 8.0, NFC-mogelijkheden en Google Play-services

Betalingen accepteren met Tap to Pay on iPhone

Zorg ervoor dat je met het juiste Apple-apparaat werkt. Tap to Pay on iPhone wordt ondersteund door iPhone XS of nieuwere apparaten en de nieuwste iOS-versie.

1. Download de Zettle by PayPal-app op je iPhone en registreer je.
  2. Schakel Tap to Pay on iPhone in door een betaling te starten of via de instellingen.
  3. De eerste keer dat je een Tap to Pay on iPhone-betaling start, wordt je gevraagd de algemene voorwaarden van Apple te accepteren.
  4. Vraag de klant om zijn of haar contactloze kaart (of een ander contactloos betaalapparaat) horizontaal boven het betaalsymbool ‘Contactloos’ boven op je iPhone te houden.
  5. Zodra het vinkje 'Goedgekeurd' verschijnt, is de transactie voltooid.

Betalingen accepteren met Tap to Pay op Android

Zorg ervoor dat je met het juiste Android-apparaat werkt. Tap to Pay op Android wordt momenteel ondersteund op apparaten met Android 8.0 en hoger, NFC-mogelijkheden en Google Play-services.

1. Download de Zettle by PayPal-app op je Android en registreer je.
  2. Schakel Tap to Pay op Android in via instellingen of door Tap to Pay als betaalmethode te selecteren wanneer je je eerste contactloze betaling accepteert.
  3. Vraag de klant om met zijn of haar contactloze kaart (of een ander contactloos betaalapparaat) op de achterkant van je Android-telefoon te tikken.
  4. Zodra het scherm met de goedkeuring wordt getoond, is de transactie voltooid.

Prijsstelling

De kosten voor Tap to Pay zijn dezelfde als onze reguliere kosten voor transacties waarbij een kaart aanwezig is.

Geaccepteerde betaalmethoden

We ondersteunen momenteel Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro en American Express , evenals digitale wallets zoals Apple Pay, Google Pay of Samsung Pay.

Fooien accepteren met Tap to Pay

In dit artikel lees je meer over het accepteren van fooien voor je diensten.

Veelgestelde vragen

Waarom moet de klant voor Tap to Pay op Android op de achterkant van Android-telefoons tikken en niet op de voorkant?
Dit komt omdat de NFC-antenne die de kaart leest, zich bij de meeste Android-telefoons aan de achterkant bevindt. Het kan in het begin een beetje vreemd aanvoelen voor de klanten, maar als je uitlegt waarom, zal het gemakkelijker te begrijpen zijn.

Wat moet ik doen als de klant voor de betaling een pincode moet invoeren?
Tap to Pay ondersteunt het invoeren van een pincode in verband met betalingen.

De verplichting om een pincode in te voeren kan op twee momenten plaatsvinden:

• De betaling overschrijdt de limiet voor contactloos betalen zonder pincode
  • De steekproefsgewijze veiligheidscontrole van de kaartuitgevende instanties

Als de klant betaalt met een kaart die een online pincode ondersteunt, verschijnt er een scherm voor het invoeren van een pincode op je telefoon waarop de klant zijn of haar code kan invoeren.

Als je klant wil betalen met een kaart die in een kaartlezer moet worden gestoken, heb je een Zettle-kaartlezer nodig en moet je klant zijn of haar pincode invoeren wanneer hij of zij betaalt.

Als je geen Zettle-kaartlezer hebt, vraag je klant dan of hij of zij een andere kaart of een mobiele wallet (Apple Pay, Samsung Pay of Google Pay) heeft om de betaling te verrichten.

Wat moet ik doen als een klant wil betalen met een kaart die niet is goedgekeurd?
Als een klant een niet-ondersteunde kaart heeft, kun je vragen of hij of zij een andere kaart of contant geld heeft.
Je kunt hem of haar ook een betaallink sturen, zodat hij of zij vanaf de telefoon kan betalen. Dit doe je door bij de betaling ‘Link verzenden’ als betaalmethode te selecteren.