Tap to Pay

Näin Tap to Pay toimii:

Zettlellä voit vastaanottaa lähimaksuja pyytämällä asiakasta koskettamaan maksukortillaan Android-puhelimesi takaosaa. Lisää vain tuotteet ostoskoriin ja valitse maksutavaksi Tap to Pay.

Tap to Pay toimii laitteilla, joissa on Android 8.0, NFC-tuki ja Google Play -palvelut.

Näin otat vastaan Tap to Pay -maksuja

1. Valitse asetuksista Tap to Pay ja napauta Aktivoi.
    Tämä vaihe voi viedä muutaman minuutin.
  2. Lisää tuote ostoskoriin tai näppäile ostoksen loppusumma.
  3. Napauta Maksa, valitse maksutavaksi Tap to Pay ja näytä summa asiakkaalle.
  4. Pyydä asiakasta maksamaan koskettamalla korttiaan tai maksuvälinettään (kuten älypuhelinta tai Apple Watchia) Android-puhelimesi takaosaan.
  5. Varmista, että maksuväline on kosketuksissa puhelimeen, kunnes se on luettu oikein ja puhelimesi värähtää.
  6. Kun maksu on hyväksytty, voit lähettää kuitin asiakkaallesi joko tekstiviestitse tai sähköpostilla.

Hinnoittelu

Tap to Pay -maksujen palkkio on sama kuin tavallisista korttimaksuista veloitettava tapahtumapalkkio.

Hyväksytyt kortit

Tällä hetkellä tuettuja maksutapoja ovat ainoastaan Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro ja American Express.

Usein kysyttyä

Miksi kortin täytyy koskettaa puhelimen takaosaa eikä etupuolta?
Siksi, että kortin lukeva NFC-antenni on Android-puhelimien takaosassa. Asiakkaat saattavat ihmetellä tätä aluksi mutta ymmärtävät varmasti, jos kerrot heille syyn.

Voiko asiakas maksaa mobiililompakolla, esim. Apple/Google/Samsung Paylla?
Kyllä, maksaminen onnistuu yhtä hyvin myös mobiililompakolla. Tap to Pay tukee Apple/Google/Samsung Payta.

Mitä teen, jos asiakkaan on näppäiltävä PIN-koodinsa?
Tap to Pay tukee PIN-koodin näppäilemistä maksamisen yhteydessä.

PIN-koodi on näppäiltävä seuraavissa tapauksissa:

– Maksettava summa ylittää lähimaksurajan, jota pienemmät summat voi maksaa ilman PIN-koodia.

– Kortin myöntänyt pankki tekee satunnaisen tarkastuksen maksuturvallisuuden varmistamiseksi (EU:n vaatimus).

Jos asiakas maksaa kortilla, joka tukee verkossa toimivaa PIN-koodia, puhelimesi näytölle tulee PIN-koodinäkymä, johon asiakas voi näppäillä koodinsa.

Jos asiakas haluaa maksaa kortilla, joka on laitettava lukijaan, tarvitset Zettlen korttimaksupäätteen ja asiakkaan on näppäiltävä PIN-koodinsa maksamisen yhteydessä.

Jos sinulla ei ole Zettlen korttimaksupäätettä, kysy asiakkaalta, onko hänen mahdollista maksaa toisella kortilla tai mobiililompakolla (Apple Pay, Samsung Pay tai Google Pay). Voit myös lähettää maksulinkin, jonka kautta asiakas voi maksaa ostoksen puhelimellaan. Jos asiakas haluaa käyttää tätä maksutapaa, valitse maksuvaiheessa Lähetä linkki.

Voinko yhä tehdä ostoksia Samsung Paylla / Google Paylla?
Kyllä, voit nyt sekä maksaa että ottaa maksuja vastaan Android-puhelimellasi.

Mitä teen, jos asiakas haluaa maksaa kortilla, jota Zettle ei tue?
Jos asiakkaan esittämä kortti ei kuulu tuettuihin maksutapoihin, voit kysyä, onko hänellä toista korttia tai käteistä. Voit myös lähettää maksulinkin, jonka kautta asiakas voi maksaa ostoksen puhelimellaan. Jos asiakas haluaa käyttää tätä maksutapaa, valitse maksuvaiheessa Lähetä linkki.