Tap to Pay

Näin Tap to Pay toimii:

Zettlellä voit vastaanottaa lähimaksuja pyytämällä asiakasta koskettamaan maksukortillaan Android-puhelimesi takaosaa. Lisää vain tuotteet ostoskoriin ja valitse maksutavaksi Tap to Pay.

Tap to Pay toimii laitteilla, joissa on Android 8.0, NFC-tuki ja Google Play -palvelut.

Korotetut lähimaksurajat
Suuret korttiyhtiöt ovat nostaneet lähimaksurajaksi 50 €. Asiakkaasi voivat siis maksaa vaivattomasti korttinsa tai laitteensa lähimaksuominaisuudella, kun ostosten summa on enintään 50 €.

Näin otat vastaan Tap to Pay -maksuja

1. Valitse asetuksista Tap to Pay ja napauta Aktivoi.
    Tämä vaihe voi viedä muutaman minuutin.
  2. Lisää tuote ostoskoriin tai näppäile ostoksen loppusumma.
  3. Napauta Maksa, valitse maksutavaksi Tap to Pay ja näytä summa asiakkaalle.
  4. Pyydä asiakasta maksamaan koskettamalla korttiaan tai maksuvälinettään (kuten älypuhelinta tai Apple Watchia) Android-puhelimesi takaosaan.
  5. Varmista, että maksuväline on kosketuksissa puhelimeen, kunnes se on luettu oikein ja puhelimesi värähtää.
  6. Kun maksu on hyväksytty, voit lähettää kuitin asiakkaallesi joko tekstiviestitse tai sähköpostilla.

Hinnoittelu

Tap to Pay -maksujen palkkio on sama kuin tavallisista korttimaksuista veloitettava tapahtumapalkkio.

Hyväksytyt kortit

Tällä hetkellä tuettuja maksutapoja ovat ainoastaan Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro ja American Express.

Usein kysyttyä

Mitä jos asiakas haluaa maksaa kortilla, joka ei kuulu hyväksyttyihin maksutapoihin?
Jos asiakas esittää kortin, jota ei tueta, kysy, onko hänellä toista korttia tai käteistä.

Voit myös lähettää asiakkaalle maksulinkin, jonka avulla hän voi maksaa puhelimeltaan. Jos haluat käyttää tätä maksutapaa, valitse maksuvaiheessa Lähetä linkki.

Mitä jos maksun summa on yli 50 €
Jos asiakas maksaa mobiililompakolla (kuten Apple Pay, Samsung Pay tai Google Pay) ja vahvistaa maksun laitteeltaan, rajan ylittävien maksujen pitäisi toimia ongelmitta.

On kuitenkin tiettyjä yli 50 €:n (lähimaksujen yläraja) korttiostoksia, joita Tap to Pay ei tue.

Jos asiakas haluaa maksaa kortilla, joka on laitettava lukijaan, tarvitset Zettle Readerin ja asiakkaan on annettava PIN-koodi maksun yhteydessä.

Jos sinulla ei ole Zettle Readeria, voit lähettää asiakkaalle maksulinkin, jonka avulla hän voi maksaa puhelimeltaan. Jos haluat käyttää tätä maksutapaa, valitse maksuvaiheessa Lähetä linkki.

Maksuvirheet, joissa summa on alle 50 €
Ajoittain korttien myöntäjät saattavat edellyttää asiakkailta PIN-koodia, vaikka ostoksen arvo olisi alle 50 €. Tämä on satunnainen turvatarkastus, jonka tarkoitus on todentaa kortinhaltijan olevan läsnä.

Jos sinulla ei ole Zettle-kortinlukijaa, kysy asiakkaalta, onko hänellä toinen kortti tai mobiililompakko (Apple Pay, Samsung Pay tai Google Pay) maksamista varten.

Voit myös lähettää asiakkaalle maksulinkin, jonka avulla hän voi maksaa puhelimeltaan. Jos haluat käyttää tätä maksutapaa, valitse maksuvaiheessa Lähetä linkki.

Voinko yhä tehdä ostoksia Samsung Paylla / Google Paylla?
Kyllä, voit nyt sekä maksaa että ottaa maksuja vastaan Android-puhelimellasi.

Hyvä tietää:
Tap to Pay edustaa markkinoiden uusinta tekniikkaa, ja se kehittyy jatkuvasti. Ulkoisista tekijöistä johtuen saatamme joutua lopettamaan tämän ominaisuuden tukemisen, ja varaamme oikeuden poistaa sen milloin tahansa.

Jos sinulla on kommentteja tai kysyttävää, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen taponphone@paypal.com.