MobilePay-maksujen vastaanottaminen

Zettle tarjoaa nyt maksutavaksi myös MobilePayn. Jatkossa MobilePay-maksujen vastaanottaminen ja rekisteröinti onnistuu siis Zettle Go ‑sovelluksella samaan tapaan kuin muidenkin maksujen. Kirjanpito on entistä helpompaa, kun kaikki maksut löytyvät samasta paikasta.

Sinulla täytyy myös olla MobilePay tili luotuna ja MobilePay sovellus asennettuna mobiililaitteellesi.

Miten otan MobilePay-maksut käyttöön Zettle-sovelluksessa?

MobilePay on jo valmiiksi käytössä Zettle Go ‑sovelluksen iOS-versiossa. Jos käytät Android-versiota, ota MobilePay käyttöön valitsemalla Asetukset > Maksuasetukset.

Miten vastaanotan MobilePay-maksun?

1. Kirjaudu Zettle Go ‑sovellukseen.
  2. Lisää tuotteet ostoskoriin tai syötä summa.
  3. Napauta Maksa ja valitse MobilePay.
  4. Ilmoita asiakkaalle MobilePay-numerosi maksamista varten.
  5. Kun asiakas on maksanut, varmista MobilePay-sovelluksestasi, että olet vastaanottanut oikean summan.
  6. Palaa Zettle-sovellukseen ja vahvista, että maksu on saapunut perille.
  7. Jos asiakas haluaa tositteen maksusta, voit lähettää hänelle kuitin.
  8. MobilePay-maksu on nyt rekisteröity Zettle-sovellukseen ja osoitteeseen my.zettle.com.

Hyvä tietää:
Maksutapahtuma on valmis, kun MobilePay-sovellukseesi tai asiakkaasi puhelimeen saapuu maksuvahvistus.
Voit tarkistaa suoritetut maksut milloin tahansa MobilePay-sovelluksesta tai pankkitilisi tilitapahtumista.

MobilePay-maksun palauttaminen

Seuraa näitä ohjeita Zettle Go ‑sovelluksessa:

1. Kirjaudu Zettle Go ‑sovellukseen.
  2. Avaa päävalikko.
  3. Napauta Kuitit.
  4. Valitse ostotapahtuma, jota palautus koskee, ja napauta Palauta.
  5. Valitse palautettavat tuotteet ja napauta Seuraava.
  6. Palauta maksu asiakkaalle MobilePay-sovelluksesi kautta.
  7. Vahvista Zettle-sovelluksessa, että rahat on palautettu MobilePay-sovelluksella.
  8. Jos asiakas haluaa tositteen palautuksesta, voit lähettää hänelle kuitin.

Periikö Zettle maksupalkkion vastaanotetuista MobilePay-maksuista?

Ei, Zettle ei peri erillistä maksupalkkiota MobilePay-maksuista. MobilePaylla on kuitenkin oma hinnastonsa maksutapahtumille. Lisätietoa näistä maksupalkkioista on MobilePayn sivustolla täällä.

Voinko poistaa MobilePay-maksut käytöstä?

Kyllä voit. Avaa Zettle-sovellus ja valitse Asetukset > Maksuasetukset.
Valitse MobilePay ja poista se käytöstä näytön yläosassa olevalla valitsimella.