Terugbetalingen

Terugbetalingen doen met Zettle is heel eenvoudig! Volledige terugbetalingen worden in de Zettle Go-app of op my.zettle.com gedaan. Op dit moment zijn gedeeltelijke terugbetalingen alleen beschikbaar in de Zettle Go-app.

Terugbetalingen kunnen tot 365 dagen na de transactiedatum worden gedaan.

Zo doe je een terugbetaling

Een video die stap voor stap uitlegt hoe je een terugbetaling doet op Zettle Go vanaf je mobiele telefoon.

Terugbetalingen in de Zettle Go-app

1. Log in bij de Zettle Go-app
  2. Open het hoofdmenu en selecteer Bonnen.
  3. Zoek de bon, open deze en tik op Terugbetalen.
  4. Selecteer de items die je wilt terugbetalen of gebruik de optie 'Alles selecteren'.
  5. Kies met de knop 'Item terugzetten naar inventaris' om je inventaris al dan niet bij te werken als je je inventaris trackt.
  6. Voer indien gevraagd je wachtwoord in en druk op Bevestigen.

Terugbetalingen op my.zettle.com

1. Log in op zettle.com.
  2. Ga naar Verkopen > en vervolgens naar Bonnen.
  3. Zoek de bon die je wilt terugbetalen door te scrollen of met de zoekfunctie
  4. Open de bon en tik op Terugbetalen.
  5. Voer indien gevraagd je wachtwoord in en druk op Bevestigen.

Goed om te weten:
Gedeeltelijke terugbetalingen zijn alleen mogelijk in de Zettle Go-app.

Terugbetaling van verschillende betaalmethodes

Terugbetaling van kaartbetaling

• De betaling wordt teruggestort op de kaart die je klant heeft gebruikt voor de aankoop. Je kunt geen terugbetaling naar een andere kaart doen.
  • Het duurt normaal gesproken een paar werkdagen voordat klanten het terugbetaalde bedrag op hun rekening zien, afhankelijk van hun bank.
  • Betalingen kunnen tot één jaar na de transactiedatum worden terugbetaald.
  • Om een terugbetaling van een kaartbetaling te doen, heb je voldoende saldo nodig op je Zettle-account. Het accountsaldo moet minimaal gelijk zijn aan het bedrag dat je wilt terugbetalen. Je kunt je minimale accountsaldo instellen op zettle.com. Ga naar 'Account en instellingen' en open 'Algemene accountinstellingen'. Scrol omlaag naar 'Minimum saldo', selecteer Ja en voer het bedrag in dat je op je Zettle-account wilt houden.

Terugbetaling van cadeaubonnen

Als je klant een cadeaubon inwisselt en vervolgens een terugbetaling wil, zal de waarde van de cadeaubon worden teruggestort op de bon en kan deze opnieuw worden gebruikt.

Terugbetaling van contante betalingen

Als je een contante betaling terugbetaalt, moet je je klant eerst handmatig terugbetalen (bijvoorbeeld door het contante bedrag terug te geven) en daarna het terugbetalingsproces in je Zettle-app doorlopen zodat dit in je dagelijkse rapport verschijnt.

Wat je niet kunt doen

• Gedeeltelijke terugbetalingen voor aangepaste bedragen.
  • Terugbetalingen naar een andere kaart dan de kaart die is gebruikt voor de oorspronkelijke betaling.