Voorraad

Je kunt je voorraad beheren op iOS, Android en op my.zettle.com. Op het moment dat bepaalde items op beginnen te raken, verschijnen er notificaties over rechtstreeks in je winkelwagentje ("1 op voorraad").

Voorraad toevoegen

In de Zettle Go-app
Ga naar het scherm om een product aan te passen, via het bewerk-icoontje of door het product lang te selecteren. Veeg naar rechts op de knop naast "Voorraad volgen".  Onder elke variant van het product verschijnt nu "0 op voorraad". Als je meerdere varianten van een product hebt, moet je elke variant namelijk apart volgen. Voeg nu het correcte aantal dat je op voorraad hebt van elke variant toe en klik op Opslaan.

Op my.zettle.com
Ga naar my.zettle.com en dan naar Producten. Klik op Bewerken rechts van het product waarvan je de voorraad wilt toevoegen. Voeg voor elke variant dat je van dat product hebt vervolgens de hoeveelheid van je voorraad in. Klik dan op Opslaan.

Inventarisoverzicht

In the Zettle-app
Tik in de Zettle-app op het navigatiepictogram links bovenin en tik vervolgens op Inventaris. Hier vind je eenvoudig producten door te zoeken, sorteren of filteren. Om de voorraadhoeveelheden te updaten, tik je op de producten of varianten die je wilt updaten, voer je de nieuwe hoeveelheid in en tik je vervolgens op Opslaan.

Je moet Tracken van inventaris voor je producten inschakelen om ervoor te zorgen dat ze in het Inventarisoverzicht verschijnen. Je kunt dit doen door een nieuw product van de productbibliotheek op de website of in de app te bewerken of toe te voegen.

Op my.zettle.com
Bezoek my.zettle.com en ga onder Producten naar Inventaris. Hier kun je je hele inventaris zien, je voorraad updaten, tracking in- of uitschakelen, inventaris-spreadsheets exporteren en filteren om te zien welke items er bijna niet meer op voorraad zijn.

Ontvang meldingen als iets op begint te raken

In de Zettle Go-app
Er verschijnen meldingen in het winkelwagentje als je een artikel verkoopt waarvan er nog 3 of minder over zijn. Ze worden weergegeven als rode tekst onder het betreffende item in het winkelwagentje.

Aangepaste limieten voor lage voorraad instellen

Je ontvangt standaard een melding als er van een bepaald product nog maar 3 op voorraad zijn. Je kunt je eigen limieten voor lage voorraad instellen als je eerder of juist later wilt worden gewaarschuwd.

In de Zettle-app
Tik op Bewerken (iOS) of op het penpictogram (Android) om een product te bewerken. Stel een limiet voor lage voorraad in (voor elke variant) en tik vervolgens op Opslaan.

Op my.zettle.com
Ga naar my.zettle.com, Producten en vervolgens Productbibliotheek. Klik op het product en voeg een limiet voor lage voorraad toe (voor elke variant). Klik op Opslaan.

Waarschuwing voor lage voorraad

Ontvang waarschuwingen als een product op begint te raken, zodat je altijd genoeg voorraad in huis hebt. Deze waarschuwingen verschijnen in het winkelwagentje als je de limiet voor lage voorraad bereikt.

Waarschuwingen en limieten voor lage voorraad instellen

Schakel de waarschuwing voor lage voorraad in voor producten waarover je meldingen wilt ontvangen. Je ontvangt standaard een melding als er van een bepaald product nog maar drie op voorraad zijn. Je kunt echt ook je eigen limiet voor lage voorraad instellen voor elk product.

In de Zettle-app

1. Tik op Bewerken (iOS) of op het penpictogram (Android) om een product te bewerken.
  2. Tik op de waarschuwing voor lage voorraad om deze in te schakelen.
  3. Voeg een limiet voor lage voorraad toe (voor elke variant) en tik op Opslaan.

Op my.zettle.com

1. Ga naar my.zettle.com en klik op Producten en dan Productbibliotheek.
  2. Selecteer een product en vink het vakje voor waarschuwing bij lage voorraad aan.
  3. Voeg een limiet voor lage voorraad toe (voor elke variant) en klik op Opslaan.

Goed om te weten

De voorraadfunctie zal je er nooit van weerhouden iets te kunnen verkopen. De enige échte manier om te weten hoeveel voorraad je over hebt, is altijd nog door gewoon op de plank te kijken. Dus zelfs als je voorraad volgens de Zettle Go-app op is, kan je toch nog blijven verkopen. Op dat moment zal het aantal van de voorraad voor dat product wel negatief worden (-1).