Så här skannar du en streckkod med din smartphone eller surfplatta

Du kan snabba upp både försäljning och dagliga rutiner genom att skanna streckkoder med din smartphone eller surfplattas bakåtvända kamera tillsammans med Zettle POS-appen. Appens streckkodsläsare kan hjälpa dig att snabbt:

• lägga till nya produkter i produktbiblioteket
  • hantera ditt produktlager
  • registrera varor utan att behöva bläddra igenom ditt produktbibliotek.

Streckkodsläsaren kan läsa av både EAN- och QR-koder.

Obs! För att använda den här funktionen måste du ge Zettle-appen åtkomst till din kamera. Du kan alltid ge åtkomst i efterhand genom att gå till dina inställningar > Zettle-appen > kamera.

Hur lägger jag till en ny produkt i mitt bibliotek med hjälp av streckkodsläsaren?

1. Gå till ditt produktbibliotek och visa biblioteket som lista (inte som galleri). Du kan se streckkodsläsarens ikon högst upp på sidan.
  2. Tryck på ikonen för streckkodsläsaren.
  3. När ett fönster för streckkodsläsaren visas fokuserar du på produkten med kameran och ser till att produktens streckkod ligger inom ramen.
  4. Kameran kommer att skanna streckkoden automatiskt och du kan trycka på ”OK” för att lägga upp en ny produkt.

Hur använder jag streckkodsläsaren för att lägga in streckkoder för mina befintliga produkter?

1. Gå till produktbiblioteket, tryck på ”Ändra” (iOS) eller pennikonen (Android) och välj sedan produkten som du vill redigera.
  2. Tryck på ikonen med streckkodsläsaren intill streckkodsfältet.
  3. När ett fönster för streckkodsläsaren visas fokuserar du på produkten med kameran och ser till att produktens streckkod ligger inom ramen.
  4. Din kamera skannar streckkoden automatiskt.
  5. När streckkoden har skannats läggs dess information automatiskt till i produktinformationen.

Hur uppdaterar jag lagersaldot med min streckkodsläsare?

1. Gå till Lager och tryck på streckkodsläsarens ikon längst ner på sidan.
  2. Skanna en streckkod och uppdatera lagersaldot. Du kan lägga till fler produkter genom att trycka på ”+” eller ange det totala lagersaldot genom att trycka på ”=”.
  3. Tryck på ”Klar” och fortsätt att uppdatera fler produkter. Tryck på "Spara" när du är klar.