Ta emot kontantbetalningar

Förutom kort kan du även ta emot kontantbetalningar med Zettle. Det gör att du enkelt kan hålla koll på alla betalningar du tar emot, oavsett om de görs med kort eller med kontanter.

Så här genomför du en kontantbetalning

1. Välj belopp
- Starta Zettle Go-appen på din smartphone eller tablet.
- Lägg till produkter i varukorgen ur ditt bibliotek eller ange ett eget belopp.

2. Välj kontantbetalning
- Klicka på “Ta betalt" och välj "Kontanter".

3. Ta emot kontanter
- Ta emot kontanter från din kund.
- Ange summan du tagit emot från kunden och tryck på "Ok".
- Ge kunden eventuell växel. Beloppet du ska lämna tillbaka visas i grönt under köpesumman.

4. Kvitto
- Skriv in kundens e-postadress och/eller telefonnummer för att skicka ett digitalt kvitto. Du kan också skriva ut kvittot om du är ansluten till en kompatibel skrivare.

Klart!

Du kan läsa mer om hur du ansluter kassalådor här.

Mer info:
- När du tar emot en kontantbetalning och processar den via Zettle Go-appen betalar du ingenting, men du får samtidigt inte in några pengar på ditt bankkonto eftersom du tar emot kontanter vid köpet.
- För att registrera köp genomförda med kontanter måste kontantbetalningar vara påslaget i menyn för betalningsinställningar i Zettle Go-appen.