Hjelpesenter
Artikler

Ta imot kort og kontaktløse betalinger for små bedrifter

Ta imot kortbetalinger med Zettle Reader

1. Legg til et produkt

2. Trykk “Ta betalt”

• Trykk på "Ta betalt" i Zettle Go appen.
  • Velg "Kort" som betalingsmåte*.
  • Berør eller sett inn kortet i kortleseren.

Kontaktløs betaling:
Berør kortleseren med kortet. Kortet må holdes 5 cm eller mindre fra kortleserens display.

3. Bekreft transaksjonen

• (Dersom det er aktuelt) Skriv inn PIN eller signer.
  • Sørg for å kontrollere displayet på kortleseren og Zettle Go appen din for å bekrefte at betalingen er godkjent.

4. Kvittering

• Tast inn kundens e-postadresse og/eller mobilnummer for å sende en digital kvittering. Du kan også skrive ut kvitteringen, hvis du er koblet til en skriver som støttes.

Ta betalt med kortleserne Pro eller Pro Contactless

1. Legg til et produkt

• Åpne Zettle Go appen på enheten din.
  • Legg til et produkt i handlekurven eller tast inn beløp.
  • Gi kortleseren til kunden.

2. Trykk på “Ta betalt”

• Trykk på "Ta betalt" i Zettle Go appen.
  • Velg "Kort" som betalingsmåte*.
  • Sett inn eller dra kortet i kortleseren.

Kontaktløs betaling:
Berør kortleseren med kortet. Kortet må holdes 5 cm eller mindre fra kortleserens display.

3. Bekreft transaksjonen

• Kunden taster inn PIN-koden på kortleseren eller signerer på skjermen, på smarttelefonen/nettbrettet ditt

4. Kvittering

• Tast inn kundens e-postadresse og/eller mobilnummer for å sende en digital kvittering. Du kan også skrive ut kvitteringen, hvis du er koblet til en skriver som støttes.
Mer informasjon:
*Hvis du kun godtar kortbetalinger med Zettle, kan du deaktivere betalingsalternativet Kontant i menyen Betalingsinnstillinger i Zettle Go appen:
- Trykk på
- Gå til "Betalingsinnstillinger"
- Deaktiver kontantbetaling (ved å slå av den grønne knappen)

Kundens kontoutskrift

Hvis du har en privat Zettle-konto*, vil det stå “Zettle” på kontoutskriften.
Hvis du bruker en bedriftskonto, vil informasjonen være “iZ*[firmanavn]”.

Kort avvist

Når et kort blir avvist:
Hvis betalingen blir avvist, kan ikke salget gjennomføres. Vi anbefaler å la kjøper forsøke en annen betalingsmåte, og deretter be kunden kontakte egen bank for mer informasjon.

*Muligheten til å registrere en privat Zettle-konto ble fjernet i mars 2017.
Denne informasjonen gjelder kun for eksisterende brukere.