Salg av gavekort

Du kan selge og løse inn gavekort ved å bruke Zettle-kassasystemappen. Du kan også spore alle gavekortene du selger i gavekortregisteret i appen eller på my.zettle.com.

Hvordan kommer jeg i gang med gavekort?

Før du kan selge gavekort, må du konfigurere gavekortfunksjonen. Du kan gjøre dette direkte i kassasystem-appen eller på my.zettle.com.

Konfigurering i Zettle Go-appen for Android

1. I navigasjonen, gå til Innstillinger
  2. Trykk på “Konfigurer” for å begynne
  3. Trykk “Fortsett”
  4. Angi utløpsdato og bekreft vilkårene

Konfigurer Zettle Go-appen for iOS

1. I navigasjonen, gå til Gavekort
  2. Trykk “Fortsett” for å begynne
  3. Angi utløpsdato og bekreft vilkårene

Konfigurer på my.zettle.com

1. Logg inn på my.zettle.com og gå til Produkter > Gavekort
  2. klikk på “Innstillinger”
  3. angi utløpsdatoen og bekreft

Korttyper:

Du lever ut gavekort til kundene på den måten som passer deg best, enten som et plastgavekort med logoen din på, skrevet inni gratulasjonskort, skrevet på et visittkort eller sendt til dem på e-post.
Uansett hva du velger, husk at koden du har på det fysiske kortet må stemme overens med koden du skriver inn i Zettle. Du kan bestille plastgavekort gjennom en Zettle-partner her.

Når du har satt opp alt sammen, kan du selge og løse inn gavekort på alle enheter koblet til kontoen din. I produktbiblioteket finner du et produkt med navnet "gavekort", og du vil se frasen "gavekort" i den vanlige listen over betalingsmetoder når en kunde ønsker å løse inn gavekortet og kjøpe et produkt.

Legge til koder:

Du må tildele hvert gavekort en unik kode, for sporing og innløsing. Det er tre alternativer for å gjøre dette: Skann en strekkode fra et kort som er skrevet ut, generer en tilfeldig kode og skriv den på kortet eller skriv inn en egendefinert kode. Hvis du skanner plastkort, angir du strekkoden når du bestiller kortene

Hvis du ønsker å opprette egendefinerte koder, sørg for at det er minimum seks bokstaver eller nummer. For eksempel bestemmer du deg for å selge gavekort med kodene 000001, 000002 eller Sommer01, Bursdag124, etc. Vi anbefaler at du bruker åtte alfanumeriske tegn i kodene dine, slik at du unngår duplikater hvis du selger mange.

Hvordan selger jeg et gavekort?

Når du har konfigurert gavekortfunksjonen, finner du et produkt kalt "gavekort" i produktbiblioteket, trykk på det og det vil bli lagt til i handlekurven din.

Hvis du har et fysisk gavekort med en kode som kan skannes, skann kortet og den alfanumeriske koden vil legges til automatisk.

Trinn for å selge:

1. Klikk på "gavekort" i produktbiblioteket.
  2. Skriv inn verdien du ønsker å lade kortet med. Verdien må være minst 10 kroner, og ikke høyere enn 10 000 kr.
  3. Skriv inn eller skann en kode:
    - Du kan tilpasse koden til hva som passer virksomheten din best
    - Eventuelt skann en strekkode fra et kort som skrives ut ved å bruke kameraet på baksiden av enheten, eller generer en tilfeldig kode du kan legge til kortet.
  4. La kunden få vite utløpsdatoen.
  5. Behandle betalingen fra kunden.

Merk:

• gavekort kan ikke kombineres med andre produkter i samme kjøp.
  • gavekort kan kun selges gjennom Go-appen og ikke på nettet gjennom en nettbutikk.

En kunde kan kjøpe et gavekort med følgende betalingsmetoder:

• kort;
  • kontant;
  • betalingslenker (kun på iOS),
  • Vipps

Slik driver du fjernsalg av gavekort ved hjelp av betalingslenker (Kun iOS)
Hvis kunden din ikke er fysisk til stede, kan du sende dem en link for betaling. Aktiver Betalingslenke-funksjonen i app-innstillingene dine, og deretter kan du begynne å sende linker med én gang. Når kunden din har betalt via linken, vil gavekortet sendes på e-post til dem, og de kan videresende det til mottakeren av gavekortet. Les om betalingslenker

Merk:
gavekort kan ikke kjøpes med Klarna

Utløpsdatoer

Du kan endre utløpsdato på my.zettle.com under Konto og innstillinger > Innstillinger for gavekort. Når du selger et gavekort til en kunde, kalkuleres utløpsdatoen fra kjøpsdatoen og er kun gyldig i maksimalt tre år.

Når et gavekort er solgt via en betalingslenke, kalkuleres utløpsdatoen fra datoen kunden fullfører betalingen.

Husk å oppgi datoen til kunden når de kjøper gavekortet.

Hvis du ønsker å løse inn et gavekort som er utløpt, kan du gjøre det ved tilby kunden et avslag på kjøpet, uten å behandle gavekortet. Så snart et gavekort er utløpt, flyttes det over fra utestående gjeld til inntekt.

Hvordan løser jeg inn et gavekort?

Slik løser du inn et gavekort:

1. Legg produktene kunden ønsker å kjøpe til gavekortet som vanlig
  2. Klikk på “Alle betalingsmetoder”
  3. Du vil se alle dine aktiverte betalingsmetoder*. Kikk på “Gavekort”. Hvis kunden din ønsker å dele opp betalingen ved å bruke et gavekort og kontanter eller kort, må du skrive inn gavekortet som første betalingstype.
  4. Skriv inn eller skann koden ‑ Kortets utløpsdato og gjenværende saldo blir kontrollert
  5. Fortell kunden om den gjenværende saldoen etter transaksjonen
  6. Fullfør betalingen eller fortsett med en annen betalingsmetode hvis gavekortsaldoen ikke dekker kjøpsbeløpet. Du kan bruke flere gavekort i samme transaksjon.

*Hvis gavekort ikke vises som betalingsmetode, kontroller at gavekort er aktivert som en betalingsmetode i appen din. Gå til innstillinger > Trykk på “Gavekort”, som du finner under “Betalingsinnstillinger”, og aktiver funksjonen.

Kontroller en gavekortsaldo

I Zettle Go-appen for iOS

• skriv inn gavkortkoden i søkefeltet
  • vis saldoen og kontroller utløpsdatoen

På my.zettle.com

• logg inn på zettle.com
  • gå til Produkter > Gavekort
  • skriv inn gavkortkoden i søkefeltet
  • vis saldoen og kontroller utløpsdatoen
  • du kan klikke på raden for å vise enda flere detaljer

Spore gavekort

I Zettle Go-appen for iOS

I gavekortseksjonen kan du vise saldo, status og enhver transaksjon utført med gavekortet. Du kan også sende gavekortet med e-post, om nødvendig.

På my.zettle.com

• Etter å ha solgt et gavekort vises det med én gang i gavekortregisteret (Produkter > Gavekort).
  • På toppen vil du se en oppsummering av aktive gavekort (kort som er solgt og har en gjenstående saldo) og den samlede verdien av disse kortene (utestående gjeld).
  • For hvert kort kan du vise saldoen, statusen og eventuelle transaksjoner som gjøres med gavekortet.

De forskjellige statusene er:

• Ikke løst inn
    Et kort er solgt med en verdi og en kode
  • Innløst
    Kortet er brukt og har en saldo på 0
  • Delvis innløst
    Gavekortet er brukt til et kjøp og har en gjenstående saldo, som kan brukes til et annet kjøp
  • Utløpt
    Gavekortet er utløpt og kan være delvis innløst. Du kan kontrollere dette ved å utvide raden.
  • Returnert
    Gavekortet ble returnert av kunden som kjøpte kortet. Et innløst, delvis innløst eller utløpt kort kan ikke returneres.

Bokføre gavekort

Rapporter

På my.zettle.com

Rapportdelen > Ralgsrapport, vil vise verdien av gavekort:

• solgt
  • løst inn
  • returnert
  • utløpt

Merk:
Hvis det ikke har vært salg eller endringer av gavekortene dine i valgte tidsperiode, da vil det ikke vises noe informasjon.

I app-rapportene

Rapportdelen vil vise antall innløste kort og den totale verdien.

Regnskapsintegrasjoner

Sørg for å registrere gavekort i bokføringen i henhold til lokale bokføringsforskrifter. Som en generell regel skal salg av gavekort bokføres som gjeld, mens verdien av utløpte gavekort og innløsning av gavekort skal bokføres som en inntekt.

Mva. og gavekort

Gavekort er eksklusive mva. for verdikuponger med flere anvendelsesmuligheter, noe som betyr at mva. kun legges til produkter kjøpt med et gavekort, men ikke på salg av et gavekort. Se nedenfor for en mer detaljert beskrivelse av forskjellen mellom verdikuponger med flere anvendelsesmuligheter og verdikuponger med ett enkelt anvendelsesområde.

Verdikuponger med ett enkelt, kontra flere anvendelsesområder
Zettles gavekorttjeneste støtter kun verdikuponger med flere anvendelsesområder. Vi anbefaler ikke denne tjenesten hvis du tilbyr verdikuponger med ett anvendelsesområde.

Hva er en verdikupong med ett anvendelsesområde?
Hvis alle produktene og tjenestene du selger har én enkelt mva.-sats, da vil mva. forfalle samtidig som gavekortet er solgt. Zettle støtter ikke verdikuponger med ett anvendelsesområde.

Hva er en verdikupong med flere anvendelsesområder?
Hvis du selger et produkt eller en tjeneste med forskjellige mva.-satser, da forfaller mva. når gavekortet løses inn for et spesifikt produkt eller tjeneste.

Importere og eksportere gavekort

Gavekortfunksjonen støtter for tiden ikke importering og eksportering av gavekortkoder. Hvis du overfører fra et eksisterende kassasystem til Zettle Go, kan eventuelle eksisterende gavekort med saldo som kan innløses, ikke på nåværende tidspunkt overføres til Zettle Go.

Rabatt på gavekort

Gavekortfunksjonen støtter for tiden ikke rabatt på salg av gavekort.

Generere strekkoder for bestilling

Hvis du ønsker å bestille gavekort fra et trykkeri, kan du generere strekkoder på my.zettle.com og laste ned en .csv- fil, som du sender til trykkeriet du ønsker.