Betalingslenker

Hva er en betalingslenke, og når skal jeg bruke den?

Betalingslenker lar deg ta imot betalinger fra kunder som ikke er fysisk tilstede. Du deler ganske enkelt en lenke med dem via SMS, eller ved hjelp av en melding via enhver plattform av sosiale medier* du har installert på enheten din.

Nyttig å vite: Støtte for plattformer for sosiale medier er ikke tilgjengelig på Zettle Terminal

Dette alternativet kan være bra når du ønsker å sikre en reservasjon, eller ta betalt for bestillinger over telefon eller nettet. Det er også sikrere for alle som er involvert – kundene dine klikker ganske enkelt på en unik, engangs betalingslenke, og skriver inn kortdetaljene selv, på telefonen eller bærbar PC.

Hva koster det?

Den eneste kostnaden er transaksjonsgebyret på 2,25 % av beløpet som betales.

Hvordan aktiverer jeg tjenesten?

Du kan aktivere funksjonen ved å gå inn i menyen i appen, trykke på Betalingslenker og deretter på aktiveringsknappen. Ved å gjøre dette, vil alternativet “send lenke” bli lagt til som en betalingsmetode. Merk at hvis virksomheten din selger noen av produktene oppført her, under avsnittet “Tilleggsforbud for transaksjoner der kort ikke forevises” får du ikke bruke denne funksjonen.

Hvordan sender jeg en betalingslenke?

Betalingslenker sendes ved hjelp av Zettle Go-appen:

1. Legg til produkter til handlevognen og trykk på “Send lenke” ved betaling
  2. Fyll ut kundens navn (dette er for at du skal ha oversikt over betalingslenkene)
  3. Velg hvordan du skal sende lenkene: SMS eller en annen app som er installert på enheten din (for eksempel e-post, Facebook Messenger, WhatsApp eller lignende)
  4. Senk lenke ved hjelp av sendingsmåten som er valgt
  5. Ferdig

Hvordan betaler kunden min ved å bruke lenken?

Når kunden klikker på lenken du delte med dem, vil et betalingsskjema åpnes i nettleseren deres. I skjemaet vil kunden din kunne skrive inn kortdetaljer og finne en oversikt over betalingen. Dette inkluderer firmainformasjonen din, produkter solgt, prisen på disse og totalsummen.

Hvordan vet jeg om en betaling anmodet via en utsendt betalingslenke er betalt?

Vi sender ut en e-post så snart betalingen anmodet via en betalingslenke er betalt. Du kan også kontrollere status for alle sendte betalingslenker under menyalternativet Betalingslenker i Zettle Go-appen.

Er betalingslenker tilgjengelig for Zettle Pro for serveringssteder?

Nei, betalingslenker er for tiden kun tilgjengelig i Zettle Go-appen.

Sender dere ut påminnelser?

Nei, vi sender ikke ut påminnelser for betalingslenker.

Hva er forskjellen mellom en betalingslenke og en faktura?

Fakturaer og betalingslenker er begge gode måter å ta betalt for et salg på når kunden din ikke er tilstede. Disse to betalingsalternativene ligner, men de har viktige forskjeller:

Betalingslenker

• en anmodning for betaling som kunden ikke må betale
  • regnes kun som et salg når den er betalt
  • kvitteringen har ingen informasjon om kunden
  • ingen forfallsdato, og derfor sendes ingen påminner

Faktura

• en anmodning for betaling som kunden må betale
  • teller som et salg så snart den utstedes
  • fakturaen, som i dette tilfellet også er kvitteringen, har informasjon om kunden og gjør kvitteringen mer egnet for bokføring. Ofte obligatorisk for salg mellom bedrifter
  • påminner sendes automatisk etter passert forfallsdato

Hva er transaksjonsgrensen per betalingslenke?

Når du tar imot betalinger med Zettle, er transaksjonsgrensene forskjellige avhengig av hvordan betalingen gjennomføres. For å finne ut mer om transaksjonsgrensene som gjelder for betalingslenker, les mer her.

Hvordan avbryter jeg en tidligere sendt betalingslenke?

Hvis en lenke står ubetalt og du ønsker å fjerne den, kan du gjøre dette ved å gå inn i lenkens detaljer og trykke på sletteknappen i iOS, eller på papirkurvknappen i Android.
Hvis en kunde senere besøker en avbrutt lenke, vil de bli informert om at betalingslenken ikke lenger er gyldig.

Hvordan refunderer jeg en betaling?

En betalt betalingslenke kan refunderes ved å gå inn i betalingslenkedetaljene til en lenke og trykke på Refunder-knappen. Merk at refusjoner gjelder for hele transaksjonsbeløpet.