Svindeltransaksjoner

Vi gjør vi alt vi kan for å redusere svindel.

Førstelinjen vår for å beskytte brukerne våre er å bruke chip. Dette eliminerer risikoen forbundet med skimming — det største problemet i forbindelse med bruk av kort med magnetstripe.

Det at kundene dine taster inn PIN-kode gir et ekstra sikkerhetsnivå, siden det bekrefter at du har riktig kortinnehaver foran deg.

Når der brukes chip og underskrift, har selgere i siste instans ansvaret for å sikre at det kortet som brukes, tilhører den personen som bruker kortet.

Det retningsgivende her er: Når betalingen bekreftes med chip og PIN-kode, ligger ansvaret på kortinnehaveren, mens det med chip og underskrift ligger hos selgeren.

Hvis du overholder våre vilkår og bruker sunn dømmekraft, og er oppmerksom på risiko for svindel, vil vi gjøre alt vi kan for å sørge for at du vil motta betalinger raskt og sikkert inn på bankkontoen din.

I forbindelse med svindel skal du være oppmerksom på følgende:

• at kortinnehavers signatur er på baksiden av kortet, og at det stemmer med signaturen som er skrevet på skjermen
  • at kortet ikke er utløpt
  • at kortet ikke ser ut til å tuklet med

Som et ekstra sikkerhetstiltak kan du kontrollere kundens ID for å se at det stemmer overens med navnet på kortet.

Sørg for å følge disse retningslinjene og Zettles vilkår, og du kan da være trygg på at vi kommer til å gjøre alt vi kan for å støtte deg.