Motta tips

Hvordan fungerer Zettles tips-funksjon?

Zettles tipsfunksjon lar kundene dine legge til ekstra beløp til regningen sin, og de kan gjøre dette direkte i Zettle Terminal eller Zettle kortterminal. Denne funksjonen fungerer kun med en Zettle Terminal eller en Zettle Reader / Reader 2.

Det er viktig at du forstår hvordan du skal motta og oppgi tips i henhold til lokale skatteregler. Tips som er mottatt med en Zettle Terminal eller Zettle Reader vil presenteres i sin helhet i Zettle salgsrapportene og på kvitteringene dine.

Viktig å vite når du vil godta tips med kortleseren din:

• Du må rapportere inn nøyaktig hvordan tipsen er blitt fordelt mellom medarbeidere.
  • Skattereglene vil variere avhengig av om du lar tipsen inngå i inntekten eller du lar medarbeiderne få tipsen direkte.
  • Medarbeidere er personlig ansvarlige for å melde inn tipsen de får, som inntekt hvis de ikke får den utbetalt som lønn.

Hvordan aktiverer jeg tips-funksjonen?

• Zettles tipsfunksjon fungerer med en Zettle Terminal eller Zettle Reader.
  • Tipsfunksjonen er tilgjengelig for både iOS- og Android-enheter.
  • Du må aktivere funksjonen i appen for å kunne begynne å ta imot tips på Zettle Terminal eller Zettle Reader din. Du finner tipsfunksjonen i “Innstillinger” > “Betalingsinnstillinger” /Tipsing.

Hvordan kommer jeg i gang med å motta tips?

1. Legg produktene/bestillingen i handlekurven i Zettle-appen, eller tast inn beløpet.
  2. Trykk på “Ta betalt” og velg kort som betalingsmetode.
  3. Terminalen spør nå kunden om de ønsker å legge til tips. Gi Terminalen til kunden.
  4. Hvis de svarte ja, blir de bedt om å skrive inn et beløp. Deretter tæpper de eller setter inn kortet sitt og skriver inn PIN-koden hvis de blir bedt om det.
  5. Du kan nå skrive ut eller sende kvittering til kunden på SMS eller mail.

Vanlige spørsmål

Maksnivå for tips
For å unngå at kunden taster inn et utilsiktet eller ugyldig beløp (for eksempel hvis kunden taster PIN-koden i stedet for beløpet de vil betale), er maksnivået for tips satt til 50%. Hvis kunden taster inn mer enn 50%, vil kortleseren vise varselmeldingen “For høyt beløp”.

Tar Zettle en del av tipsen?
Zettle tar et transaksjonsgebyr av totalbeløpet ved alle kortbetalinger. Les mer om våre priser på www.zettle.com/no/priser​.

Vil jeg kunne se hvor mye tips som er kommet inn totalt, i salgsrapportene?
Ja, samlet tips vises på alle salgsrapporter som skrives ut, og alle salgsrapporter på web og i appen under “Tips”.

Vil Kassasystem-funksjonen registrere alle mine tipsdata for skatteformål?
Ja, tips vises i Z-rapporter og vises adskilt fra salg og mva.

Installer Kassasystem

Kan jeg deaktivere tips-funksjonen?
Du kan når som helst deaktivere funksjonen under Innstillinger > Kort > Tips.