Feilsøking av tidligere kortlesermodeller

Ser du etter Zettle Reader 2?

Les om feilsøkingstrinn for Zettle Reader 2.

Ser du etter Zettle Terminal?

Les om feilsøkingstrinn for Zettle Terminal.

Zettle Reader

Hvordan kommer jeg i gang med å bruke Zettle Reader?
For informasjon om å sette opp Zettle Reader, besøk vår hurtigveiledning.

Batteriet lades

Hvorfor lader ikke kortleseren?
Du kan alltids kontrollere fra appen om Zettle Reader lader:

• Gå til Zettle Go-appmenyen ved å trykke på menu .
  • Gå deretter til Innstillinger > Kortlesere.
  • En “Lader”-indikator vil vises ved siden av Batterinivå når din Zettle Reader lader.

Hvis du bruker en dokkingstasjon til å lade din kortleser, skal LED-lyset lyse grønt.

Hvis du har kontrollert det ovenfor, og det ikke er noen tegn på at din Zettle Reader lader, følg denne guiden:

Mulig problem

Løsning

Ladeplatene på din kortleser eller Dock er skitne.

Skitt kan samle seg opp over tid og forhindre lading. Rengjør forsiktig de to små forgylte sirklene bak kortleseren eller på Dock-stativet med en myk børste eller klut med alkohol. Ikke bruk noe av metall, for å unngå å skade platene.

USB-porten, utgang eller kabel er defekt.

Hvis du ikke har gjort det, prøv en annen port. Prøv eventuelt en annen USB-kabel.

Kortleseren står ikke korrekt plassert i forhold til ladeplatene på Dock-stativet.

Kontroller plasseringen og prøv å koble kortleseren til stativet på nytt.

Kortlesren fungerer ikke som den skal.

Prøv å starte kortleseren på nytt ved å holde på av/på-knappen.

Hvis du har prøvd alt ovenfor og Zettle Reader fortsatt ikke lader, kontakt vår brukerstøtte for ytterligere assistanse.

Strøm av/på

Hvorfor vil ikke kortleseren min starte?
Sørg for at kortleseren din er ladet. Koble den til strøm enten via USB eller Dock. Hold nede strømknappen noen sekunder for å tilbakestille kortleseren din. Det kan være at du må holde den nede i mer enn 20 sekunder. Nå burde leseren din starte.

Hvis den fortsatt ikke starter, kontakt brukerstøtte for assistanse.

Paring

Kortleseren min viser “Søker” eller ”Waiting for” når jeg prøver å koble den til smarttelefonen eller nettbrettet mitt.

• Hvis kortleseren din viser “Søker” (på iOS) eller “Venter på” (på Android), betyr det at kortleseren din tidligere har blitt paret enten med samme enhet, eller en annen enhet.
  • Hvis kortleseren din ikke oppdages av smartelefonen/nettbrettet, sørg først for at Bluetooth er skrudd på for enheten din. Hvis den ikke tidligere har blitt koblet til, og du akkurat skrudde kortleseren på, start tilkoblingen på nytt ved å holde OK-knappen inne i 3–5 sekunder og deretter fullføre standard prosedyre for tilkobling.
  • Hvis kortleseren fortsatt viser “Søker”/”Venter på”, gå til Bluetooth-innstillinger på smarttelefonen eller nettbrettet. Kontroller om Zettle Reader vises på listen og vises som "Tilkoblet". Hvis det er noen andre Reader-kortlesere som vises som paret, fjern disse enhetene som du ikke trenger ved å trykke på “i” og deretter på “Glem enhet”. Kun Reader-kortleseren du ønsker å koble til skal vises på listen. Start prosedyre for tilkobling på nytt.

Når kortleseren viser “Tilkoblet til”, skal tilkoblingen fungere normalt.

Leseren min ser ut til å ha låst seg eller viser en merkelig melding
​​Start leseren på nytt ved å holde inne på/av-knappen på toppen av leseren i opptil tre sekunder. Start den igjen når leseren er skrudd av.

Hvis problemet ditt ikke løses, kontakt vårt brukerstøtte-team for å få hjelp.

Ta betalt

Kortleseren min leser ikke kort
Dette problemet er i hovedsak relatert til Android, og skjer når kortleseren er klar til å ta imot kort, men Zettle Go-appen ikke er det. Sett inn eller dra kortet kun når meldingen “Sett inn/dra kort” vises på kortleseren din.

Hvis kundens kort fortsatt ikke kan leses, gå til Innstillinger > Kortlesere i Zettle Go-appen og kontroller om kortleseren er koblet til. Hvis kortleseren er koblet til og skjermen “Sett inn/dra kort” vises, betyr det at det er en bra tilkobling mellom kortleseren og smarttelefonen/nettbrettet, og kortleseren din skal kunne lese kort. Hvis problemet vedvarer, ta kontakt med brukerstøtte for ytterligere assistanse.

Oppdater programvare

Sørg for at du alltid bruker siste versjon av Zettle Go-appen. Følg disse trinnene for å laste ned den siste Zettle Go-appen til smarttelefonen eller nettbrettet ditt:

1. Gå til Apple App Store eller Google Play for se om det finnes en oppdatering.
  2. Hvis det er en oppdatering tilgjengelig, installer den siste versjonen av appen.

Sørg for at kortleseren kjører siste versjon av programvaren:

• Gå til “Oppdatere programvaren på kortleseren din” og følg trinnene for å sørge for at du har installert den siste programvaren for kortleseren.

Hvordan vet jeg om det finnes en programvareoppdatering?
Hvis du ønsker å kontrollere hvilken versjon av programvaren du har, eller hvis du ønsker å vite om det finnes en oppdatering, kan du alltids gå til “Innstillinger” > “Kortlesere” og deretter velge kortet ditt ved å trykke på det.

Hvordan vet jeg hvilken programvare kortleseren min har?
Du kan kontrollere hvilken versjon av kortleserprogramvaren du har ved å gå til “Innstillinger” > “Kortlesere” og deretter velge kortleseren din. Den vil vises på listen.

Hensyn å ta

Behandle kortleseren din forsiktig! Zettle-kortleseren er laget for å være manipuleringssikker, og har en intern beskyttelsesmekanisme som er veldig følsom. Direkte slag eller fall fra en betydelig høyde kan føre til en “Reader Damaged”-melding.

Leseren min viser meldingen “Reader Damaged”. Hva kan jeg gjøre?
“Reader Damaged” betyr at noe har utløst det interne alarmsystemet. Vennligst kontakt brukerstøtte for mer informasjon.