Fejlfinding af tidligere modeller af kortlæsere

Er det Zettle Reader 2, du søger?

Klik her for at se fremgangsmåde til fejlfinding af den seneste Zettle Reader 2.

Zettle Reader

Hvordan kommer jeg i gang med at bruge Zettle Reader?
Du finder information om opsætning af din Zettle Reader i vores lynopsætningsguide.

Opladning

Hvorfor oplader min kortlæser ikke?
Du kan altid tjekke, om din Zettle-kortlæser oplader, fra appen:

• Gå til menuen i Zettle-appen ved at trykke på. menu
  • Vælg Indstillinger og derefter Kortlæsere.
  • Der vises et ikon for opladning ved siden af batteriniveauet, når din Zettle Reader oplader.

Hvis du bruger en dock til at oplade din kortlæser, skal LED-lyset være grønt.

Hvis du har tjekket ovennævnte, og der ikke er tegn på at din Zettle Reader oplader, skal du følge denne vejledning:

Muligt problem

Løsning

Opladningsfladen på din kortlæser eller Dock er beskidt.

Der kan ophobe sig støv og snavs over tid, hvilket kan forhindre opladning. Rengør forsigtigt de to små gyldne cirkler bag på kortlæseren eller på Docken med en blød børste eller en klud med sprit. Undgå at bruge redskaber af metal, da dette kan beskadige overfladen.

USB-porten, stikket eller kablet er defekt.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så prøv en anden port. Alternativt kan du prøve med et andet USB-kabel.

Kortlæseren er ikke placeret rigtigt på Dockens opladningsflade.

Tjek placeringen, og prøv at slutte din kortlæser til Docken igen.

Kortlæseren virker ikke.

Prøv at genstarte kortlæseren ved at holde tænd/sluk-knappen inde.

Hvis du har prøvet alle ovennævnte forslag, og din Zettle Reader stadig ikke oplader, skal du kontakte vores supportteam for at få hjælp.

Tænd/sluk

Hvorfor starter min kortlæser ikke?
Kontroller at din kortlæser er opladt. Slut den til strøm med enten USB eller Zettle Dock. Hold tænd/sluk-knappen nede i nogle få sekunder for at nulstille din kortlæser. Det kan ske at du skal holde den nede i mere end 20 sekunder. Herefter bør din kortlæser starte.

Hvis din kortlæser stadig ikke starter, skal du kontakte vores supportteam for at få hjælp.

Pardannelse

Min kortlæser bliver ved at vise “Looking for” eller ”Waiting for”, når jeg forsøger at parre den med min smartphone eller tablet.

• Hvis din kortlæser viser “Looking for” (på iOS) eller “Waiting for” (på Android), betyder det at din kortlæser tidligere har været parret med enten samme eller anden enhed.
  • Hvis din kortlæser ikke registreres af din smartphone/tablet, skal du først kontrollere at Bluetooth er tændt på din enhed. Hvis den ikke tidligere er parret, og du netop har tændt for kortlæseren, skal du genstarte ved at holde OK-knappen nede i 3-5 sekunder og derefter gennemgå standardproceduren for at parre enheder.
  • Hvis din kortlæser stadig viser “Looking for”/”Waiting for”, skal du gå til Bluetooth-indstillingerne på din smartphone eller tablet. Her skal du tjekke om din Zettle Reader står på listen som "Tilsluttet". Hvis der er andre kortlæsere der ser ud til at være forbundet, skal du fjerne de enheder du ikke skal bruge ved at trykke på “i” og derefter på “Glem enhed”. Kun den kortlæser du vil tilslutte skal forblive på listen. Start herefter fremgangsmåden til parring igen.

Når læseren viser “Tilsluttet til”, bør parringen fungere normalt.

Min læser hænger/fryser eller viser en underlig meddelelse
​​Du skal blot genstarte læseren ved at holde tænd/sluk-knappen øverst på kortlæseren nede i op til 3 sekunder. Når kortlæseren slukkes, tænder du for den igen.

Hvis det ikke løser problemet, bedes du kontakte vores supportteam, som kan hjælpe dig.

Sådan modtager du betalinger

Min kortlæser læser ikke kort
Problemet opstår hyppigst på Android-enheder, når kortlæseren er klar til at modtage kort, men Zettle-appen ikke er. Start med kun at indsætte eller køre kortet igennem, når meddelelsen “Indsæt kortet” vises på din kortlæser.

Hvis din kundes kort stadig ikke kan læses, skal du gå til Indstillinger > Kortlæsere i Zettle-appen, og kontrollere om kortlæseren er tilsluttet. Hvis den er, og skærmen “Indsæt kortet” vises, betyder det at der er en god forbindelse mellem kortlæseren og din smartphone/tablet, og din kortlæser burde kunne læse kort. Hvis problemet fortsætter, bedes du kontakte vores supportteam for at få hjælp.

Opdater software

Sørg for altid at bruge den seneste version af Zettle Go-appen. Følg disse trin for at downloade den seneste Zettle Go-app på din smartphone eller tablet:

1. Gå til App Store eller Google Play for at se efter en opdatering
  2. Installer den seneste version af opdateringen, hvis der findes en

Sørg for, at kortlæseren kører med den seneste tilgængelige software:

• Gå til “Opdatering af kortlæserens software” , og følg fremgangsmåden der for at installere den seneste software til kortlæseren

Hvordan ved jeg, om der er en softwareopdatering?
Hvis du gerne vil vide, hvilken softwareversion kortlæseren har, eller hvis du vil finde ud af, om der findes en opdatering, kan du altid gå til “Indstillinger” > “Kortlæsere” og derefter vælge kortlæseren ved at trykke på den.

Hvordan kan jeg se, hvilken software min kortlæser har?
Du kan se kortlæserens softwareversion ved at gå til “Indstillinger” > “Kortlæsere” og vælge din kortlæser fra listen.

Vedligehold

Vær forsigtig, når du håndterer din kortlæser. Zettles kortlæser er udviklet til at være manipulationssikker, og har en intern beskyttelsesmekanisme, som er meget følsom. Alle stød, slag eller tab fra en vis højde kan fremprovokere meddelelsen “Reader Damaged”.

Min kortlæser viser meddelelsen “Reader Damaged”. Hvad kan jeg gøre?
“Reader Damaged” betyder, at noget har udløst det interne alarmsystem. Kontakt support for at få mere at vide.

Kortlæser Pro Contactless

Kortlæseren starter ikke
Sæt opladerkablet i kortlæseren og oplad den. Opladningsindikatoren skal lyse rødt for at indikere at batteriet oplades. Kortlæseren kan fortsat bruges mens den oplader.

Indikatoren for opladning blinker rødt
Prøv at bruge et andet opladerkabel. Hvis den stadig blinker, når kablet er tilsluttet, bedes du kontakte vores supportteam.

Min Zettle-app er åben, men kortlæseren viser ikke ”Indsæt kortet” eller ”Indsæt/hold kortet op”

• Gå til Bluetooth-indstillingerne på din smartphone/tablet for at kontrollere, at kortlæseren står som tilsluttet. Hvis ikke, skal du trykke for at tilslutte den. Derefter åbner du appen og venter i op til 15 sekunder, indtil enhederne er forbundet.
  • Genskab forbindelse til kortlæseren. Gå til Bluetooth-indstillingerne på din smartphone/tablet, tryk på ”Zettle ###”, og fjern kortlæseren fra listen over gemte enheder. Nu kan du parre (link til parring) enhederne igen.

Kortlæserens skærm er frossen
Genstart kortlæseren.

Meddelelsen "System tampered" vises på skærmen
Kortlæseren skal håndteres med omhu. Hvis den udsættes for stød, ekstreme temperatursvingninger, forsøg på manipulation eller lignende, vises meddelelsen "System tampered". Hvis kortlæseren viser denne meddelelse, kan den ikke længere bruges. Hvis din garanti stadig gælder, skal du kontakte vores supportteam

Kortlæser Pro

Start med at kontrollere at batteriet er opladt. Det gør du ved at sætte mikro USB-kablet i kortlæseren og oplade den. Batterisymbolet på displayet viser, når batteriet er fuldt opladt. Kortlæseren kan fortsat bruges mens den oplader.

Kortlæser Pro oplader ikke

Dette kan forekomme når kortlæseren har meget lidt batteri tilbage, selvom den er sat i en stikkontakt. Hvis det sker skal du gøre følgende:

• Sæt opladerkablet i kortlæseren og i stikkontakten.
  • Sluk for kortlæseren ved at trykke på den lille, sorte knap på venstre siden af kortlæseren, og hold den inde i nogle få sekunder.

Opladningsindikatoren skal lyse rødt for at indikere at batteriet oplades.

Bemærk: Hvis opladningsindikatoren blinker rødt, bedes du kontakte vores supportteam.

• Prøv at genstarte din smartphone eller tablet og app.
  • Kontroller også, at du har den seneste version af appen downloadet til enheden.
  • YDu kan også prøve at genoprette forbindelse mellem din kortlæser og din enhed. Du skal blot gå til Bluetooth-indstillingerne på din enhed, og fjerne kortlæseren fra listen over gemte enheder. Når kortlæseren er fjernet, kan du parre den igen ved at følge disse instruktioner.
  • Kortlæseren skal håndteres med omhu. Hvis den udsættes for stød, ekstreme temperatursvingninger, forsøg på manipulation eller lignende, vises meddelelsen "System tampered". Hvis kortlæseren viser denne meddelelse, kan den ikke længere bruges. Hvis din garanti stadig gælder, skal du kontakte vores supportteam.