Ombytning

Hvis en kunde returnerer et produkt, kan du bytte det til et andet.

Afhængigt af værdiforskellen mellem de returnerede varer og de nyvalgte varer, skal du muligvis enten:

• tilbagebetal din kunde
  • opkræve dem for forskellen
  • eller foretage en simpel ombytning.

Rart at vide:

• Tilbagebetalinger og ombytninger kan kun udstedes af kontoejeren eller den medarbejder, som stod for det oprindelige salg.
  • Du kan foretage en ombytning i op til 365 dage efter salget af en vare.
  • Ombytning kan i øjeblikket kun ske via Zettle-appen.

Sådan foretager du en ombytning

Se denne videovejledning for at få mere at vide om, hvordan du hurtigt kan foretage en ombytning i Zettle-appen.

1. Åbn hovedmenuen i Zettle-appen, og vælg Kvitteringer.
  2. Find kvitteringen, og vælg Byt.
  3. Vælg de varer, der skal returneres.
  4. Vælg nye varer til ombytning.
  5. Du kan se ombytningen i indkøbsvognen. Nye varer vises øverst på listen, og gamle varer vises under Returner varer. Du kan også tilføje flere rabatter eller et brugerdefineret beløb på dette trin.
  6. Bekræft ombytningen på skærmen med oversigten over ombyttede varer.
  7. Hvis der er en prisforskel mellem de ombyttede varer, kan du enten:
    - Foretage en tilbagebetaling til kunden. Du vil blive bedt om at indtaste adgangskoden for kontoejeren eller medarbejderen, som stod for det oprindelige salg.
    - Opkræv det udestående beløb fra kunden gennem den almindelige betalingsproces.

Kvitteringer

Når du foretager en ombytning, opretter vi to kvitteringer:

• Den første kvittering viser de returnerede varer . Vi angiver værdien af de returnerede varer som Tilbagebetalingskredit.
  • Den anden kvittering viser de nyligt solgte varer, og hvor meget der blev finansieret med tilbagebetalingskreditten.

my.zettle.com og rapporter

Du vil kunne se to separate transaktioner for ombytninger i my.zettle.com, salgsrapporter og eventuelle eksporterede Excel-filer.

• En transaktion, der viser de returnerede varer.
  • En transaktion, der viser de nyligt solgte varer, som enten delvist eller fuldt ud finansieres af værdien af de returnerede varer, også kendt som Tilbagebetalingskredit.

Dette kan du ikke

• Foretage ombytninger på my.zettle.com.
  • Gemme en indkøbsvogn, hvis der er returnerede varer i indkøbsvognen.

Brug faktura- eller betalingslinks

• Du kan ikke ombytte solgte varer, der oprindeligt er betalt via faktura eller betalingslink.
  • Du kan ikke bruge et betalingslink eller en faktura til at betale differencen for et ombytningssalg.

Ombytningsgavekort, drikkepenge og tidligere ombytninger

Ombytninger er i øjeblikket begrænset til varer i dit produktbibliotek eller salg med brugerdefinerede beløb. Det betyder, at du ikke kan foretage en ombytning med ting som:

• Gavekort
  • Drikkepenge
  • En vare, der er solgt som en del af en anden ombytning

Når du ombytter et salg, der er foretaget med et brugerdefineret beløb, kan du ikke ombytte det for et beløb, der er mindre end det oprindelige salg.