Tap to Pay

Hvordan fungerer Tap to Pay?

Med Zettle kan du ta imot kontaktløse betalinger ved å tæppe kundens kort på baksiden av Android-telefonen. Legg til produkter i handlekurven din, og velg deretter Tap to Pay som betalingsmetode.

Tap to Pay fungerer på enheter med Android 8.0, NFC-funksjon og Google Play-tjenester.

Slik tar du imot Tap to Pay-betalinger

1. Gå til «Tap to Pay» under «Innstillinger» og trykk på «Aktiver». Dette kan ta noen minutter.
  2. Legg til et produkt i handlekurven, eller tast inn et egendefinert beløp.
  3. Trykk på «Belast», velg «Tap to Pay» som betalingsmetode og vis kunden beløpet.
  4. Be kunden om å tæppe kortet eller betalingsenheten (smarttelefon, Apple Watch osv.) på baksiden av Android-telefonen din for å betale.
  5. Pass på at du holder kortet i kontakt med telefonen til det er lest og til telefonen din vibrerer.
  6. Når betalingen er godkjent, kan du sende kvittering til kunden på SMS eller e-post.

Priser

Gebyret for Tap to Pay er det samme som det vanlige gebyret for kortgavetransaksjoner.

Aksepterte kort

Vi støtter for øyeblikket kun Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro og American Express.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor må kunden tæppe på baksiden av telefonen og ikke på forsiden?
Dette er fordi NFC-antennen som leser kortet er på baksiden av Android-telefoner. Det kan føles litt rart i begynnelsen for kundene, men hvis du forklarer hvorfor, vil det være lettere å forstå.

Kan kunden betale med en mobil e-lommebok som Apple/ Google / Samsung Pay?
Det fungerer perfekt for kunden å betale med en mobil e-lommebok. Tap to Pay støtter Apple/Google/Samsung Pay.

Hva gjør jeg hvis betalingen krever at kunden oppgir en PIN-kode?
Tap to Pay støtter angivelse av en PIN-kode i forbindelse med betalinger.

Kravet om å oppgi en PIN-kode gjelder ved to anledninger:

- Betalingen overskrider grensen for kontaktløse betalinger uten PIN-kode

- Kortutstedernes tilfeldige sikkerhetskontroll (krav fra EU).

Hvis kunden betaler med et kort som støtter nettbasert PIN-kode, vises et PIN-kode-skjermbilde på telefonen din, der kunden kan oppgi koden sin.

Hvis kunden ønsker å betale med et kort som må settes inn i en kortleser, må du ha en Zettle-kortleser, og kunden må oppgi PIN-kode når de betaler.

Hvis du ikke har en Zettle-kortleser, kan du spørre kunden om de har et annet kort eller kan bruke mobilen (Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay) for å foreta betalingen. Du kan også sende dem en betalingslenke, slik at de kan betale fra telefonen sin. Hvis du vil gjøre dette, velger du bare "Send lenke" som betalingsmetode når du betaler.

Kan jeg fortsatt bruke Samsung Pay/Google Pay når jeg kjøper noe?
Ja, nå kan du både utføre og ta imot betalinger med Android-telefonen din.

Hva gjør jeg hvis en kunde ønsker å betale med et kort som ikke er godkjent?
Hvis en kunde har et kort som ikke støttes, kan du spørre om de har et annet kort, eller kontanter. Du kan også sende en betalingslenke, så de kan betale med telefonen sin. Du gjør dette ved å velge "Send lenke" som betalingsmetode når du går til betaling.