Tap to Pay (beta)

Hvordan fungerer Tap to Pay?

Med Zettle kan du ta imot kontaktløse betalinger ved å tæppe kundens kort på baksiden av Android-telefonen. Legg til produkter i handlekurven din, og velg deretter Tap to Pay som betalingsmetode.

Tap to Pay fungerer på enheter med Android 8.0, NFC-funksjon og Google Play-tjenester.

Økt grense for kontaktløse betalinger
De største kortselskapene har hevet grensen for kontaktløse betalinger til 500 kr. Det betyr at kundene dine bare kan tæppe kortet på enheten når de betaler for et beløp på opptil 500 kr.

Slik tar du imot Tap to Pay-betalinger

1. Gå til «Tap to Pay» under «Innstillinger» og trykk på «Aktiver».
    Dette kan ta noen minutter.
  2. Legg til et produkt i handlekurven, eller tast inn et egendefinert beløp.
  3. Trykk på «Belast», velg «Tap to Pay» som betalingsmetode og vis kunden beløpet.
  4. Be kunden om å tæppe kortet eller betalingsenheten (smarttelefon, Apple Watch osv.) på baksiden av Android-telefonen din for å betale.
  5. Pass på at du holder kortet i kontakt med telefonen til det er lest og til telefonen din vibrerer.
  6. Når betalingen er godkjent, kan du sende kvittering til kunden på SMS eller e-post.

Priser

Gebyret for Tap to Pay er det samme som det vanlige gebyret for kortgavetransaksjoner.

Aksepterte kort

Vi støtter for øyeblikket kun Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro og American Express.

Ofte stilte spørsmål

Hva gjør jeg hvis en kunde ønsker å betale med et kort jeg ikke godtar?
Hvis en kunde tar fram et kort som ikke støttes, kan du spørre om de har et annet kort eller kontanter.

Du kan også sende vedkommende en betalingslenke så de kan betale med telefonen. Hvis du vil gjøre dette, velger du bare «Send lenke» som betalingsmetode ved betaling.

Hva gjør jeg hvis betalingen er over 500 kr
Hvis kunden betaler fra mobil (for eksempel Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay) og bekrefter betalingen på enheten, går betalingen gjennom, også over denne grensen.

Det finnes imidlertid kortkjøp over 500 kr (grensen for kontaktløse betalinger) som ikke støttes med Tap to Pay.

Hvis kunden vil betale med et kort som må settes inn i en betalingsterminal, må du ha en Zettle Reader, og kunden må oppgi PIN-kode når de betaler.

Hvis du ikke har en Zettle betalingsterminal, kan du sende kunden en betalingslenke slik at de kan betale fra telefonen sin. Hvis du vil gjøre dette, velger du bare «Send lenke» som betalingsmetode ved betaling.

Betalingsfeil under 500 kr
Kortutstedere kan av og til kreve at kundene taster inn PIN-koden, selv når kjøpet er under 500 kr. Dette er en tilfeldig sikkerhetskontroll for å bekrefte at kortholderen er til stede.

Hvis du ikke har en Zettle betalingsterminal, kan du spørre kunden om de har et annet kort eller kan bruke mobilen (Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay) for å foreta betalingen.

Du kan også sende vedkommende en betalingslenke så de kan betale med telefonen. Hvis du vil gjøre dette, velger du bare «Send lenke» som betalingsmetode ved betaling.

Kan jeg fortsatt bruke Samsung Pay/Google Pay når jeg kjøper noe?
Ja, nå kan du både utføre og ta imot betalinger med Android-telefonen din.

Greit å vite:
Tap to Pay er den nyeste teknologien på markedet, og den utvikler seg kontinuerlig. På grunn av eksterne faktorer må vi kanskje slutte å støtte denne funksjonen, og vi forbeholder oss retten til å fjerne den når som helst.

Hvis du har kommentarer eller spørsmål, kan du sende oss en e-postmelding på taponphone@paypal.com.