Zettle-kundeliste

Hva er en kundeliste?

Kundelisten er et dynamisk verktøy som gjør det mulig for bedrifter å ikke bare lagre grunnleggende kundeinformasjon, men også å utnytte disse dataene for markedsføringsinnsikt, fordelsprogrammer og forbedret kundeengasjement.

Hva er de nye fordelene?

Zettles nye kundelistefunksjon hjelper bedrifter med å lagre og administrere kundedata, få innsikt i aktiviteten deres, belønne lojaliteten og sende digitale kvitteringer. Du kan hente og oppgradere tidligere lagrede oppføringer, og kundene vil motta en e-postmelding for å se gjennom innstillingene. Denne funksjonen kan bidra til å bygge sterkere relasjoner og bedre kundeopplevelser.

Bytte ut den gamle kundelisten
Det er en ny og omfattende måte å lagre kundenes data på, få innsikt i deres aktivitet med deg, belønne dem for deres lojalitet og sende digitale kvitteringer til dem.

Den gamle funksjonen der kundene velger selv via en e-post, de mottar fra deg, erstattes. Du vil kunne hente alle kundeoppføringer du lagret med den forrige metoden, og du kan oppgradere dem for å se aktivitetshistorikken deres og eventuelt belønne dem med kuponger.

Kjekt å vite:

• Skulle du ha brukt Zettles 'eldre kundefunksjon, vil du kunne hente alle kundeoppføringer du lagret med den forrige metoden, og du kan oppgradere dem for å se aktivitetshistorikken deres og eventuelt belønne dem med kuponger.
  • Når du aktiverer den nye kundelistefunksjonen, vil alle tidligere lagrede kunder motta en e-post om den spennende oppdateringen, og for å se gjennom markedsføringsinnstillingene.

Hvordan aktiverer jeg kundelisten?

Med kundelistefunksjonen kan du holde oversikt over kundene dine.

Første gang du aktiverer denne funksjonen fra Zettle by PayPal-appen eller i my.zettle.com blir du bedt om å lese og godta vilkårene, slik at du forstår ansvaret ditt når du håndterer kundeinformasjon.

1. Når du har mottatt betalingen, klikker du på Legg til eller søk etter kunde.
  2. Les gjennom personvernerklæringen i Zettle by PayPal-appen eller my.zettle.com.
  3. Merk av i avmerkingsboksen og klikk på Fortsett for å godta vilkårene. Du er nå klar til å bruke kundelisten din.

Du kan legge til kunder i listen på to måter:

• enten gi enheten til kunden din for å få informasjon om dem
  • eller la dem skanne QR-koden.

Du kan bare opprette nye kunder i Kunder-menyen i appen, eller legge dem til salget i kvitteringsvisningen etter at du har mottatt betaling.

Kunden din må gi samtykke og oppgi sin personlige informasjon selv. Deretter mottar de en velkomst-e-post med den første kvitteringen.

Sende enheten til kunden:

1. Når du har mottatt en betaling, klikker du på Legg til eller søk etter kunde
  2. Klikk på Opprett ny øverst til høyre i kundelisten.
  3. Gi enheten til kunden din og be dem om å oppgi informasjonen sin.
  4. Hvis de vil ha en digital kvittering, velger du alternativet Foretrukket kontakt i kvitteringsvisningen etter at de har registrert seg.

Bruke QR-koden:
Dette er en sikrere måte å få tak i kundens detaljer i motsetning til å overlate enheten til en kunde, og bør helst brukes til alle registreringer.

1. Når du har mottatt betalingen, klikker du på Legg til eller søk etter kunde.
  2. Klikk på Opprett ny øverst til høyre i kundelisten.
  3. Klikk på Registrer via QR-kode og be kunden om å skanne koden med smarttelefonkameraet.
  4. De blir ført til en nettside der de når som helst kan skrive inn informasjonen sin og registrere seg på kundelisten din.
  5. Etter at de har registrert seg, kan de be om en digital kvittering på slutten.

Slik sender du en digital kvittering:

1. Når du har mottatt betalingen, klikker du på Legg til eller søk etter kunde.
  2. Velg kunden fra listen, og klikk på Legg til i salg. Hvis de ikke er på kundelisten din ennå, klikker du på Opprett ny og legger dem til først.
  3. Du kan velge å sende kvitteringen via e-post eller tekstmelding.

Kundeinnsikt

Kundeinnsikt gir kjøpsdetaljer om hver kunde som handler hos deg, og fremhever det totale beløpet en kunde har brukt, det totale antallet salg en kunde har gjort, samt totalt antall refusjoner per kunde.

En aktivitetshistorikk vil også være synlig som lar deg åpne tidligere kvitteringer fra salg en kunde har gjort med deg.

Du kan også se en oversikt som kombinerer dataene fra kunder som er lagt til. Dette viser totalt antall kunder som er lagt til i listen din, totalt salg og antall returnerende kunder.

For å kunne se analyser må kundene legges til i kundelisten din.

Dette gjøres ved utsjekking ved å:

1. Legge til produktene dine i handlekurven og betale som vanlig.
  2. Klikke på Legg til kunde og søke etter kunden som handler hos deg.
  3. Dette salget logges nå under kundeinnsikt.

Hvordan viser jeg kundeinnsikt?

I Zettle by PayPal-appen:

1. Trykk på Kunder fra Zettle by PayPal-appmenyen.
  2. Finn kunden du vil se, og trykk på navnet deres.
  3. Nå får du se innsikten for denne kunden.

Du kan også se innsikt hver gang du legger til en eksisterende kunde i salget.

På nett på my.zettle.com

1. Logg på  my.zettle.com.
  2. Klikk på Kunder.
  3. Finn kunden du vil vise.
  4. Nå får du se innsikten for denne kunden.

Hvordan filtrerer jeg resultater?

I Zettle by PayPal-appen:

1. Trykk på filterikonet på kundens side.
  2. Velg å sortere dataene etter dato eller verdi.
  3. Velg deretter å filtrere dataene for å se kjøp, bytte og refusjoner.

På nett på my.zettle.com

1. Logg på my.zettle.com.
  2. Klikk på Kunder.
  3. Finn kunden du vil vise.
  4. Du kan sortere aktivitetsloggen basert på type, dato og total.

Hvordan håndtere kundeinformasjon

Når du lagrer kundeinformasjon på enheten din, er det ditt ansvar å holde den trygg. Ikke del informasjonen med noen andre eller bruk den til andre formål.

Hvis en kunde ber deg om å slette dataene deres, må du slette dem ikke bare fra kundelisten, men også fra alle andre steder der du kan ha lagret dem.

Du må lage din egen personvernerklæring for kundene dine for å informere dem om hvordan du håndterer dataene deres. Du kan legge til personvernerklæringen på Zettle by PayPal-kontoen din, slik at kundene dine får tilgang til den når de registrerer seg, eller via velkomst-e-posten og digitale kvitteringer.

Slik legger du til din egen personvernerklæring på Zettle by PayPal-kontoen

1. Logg på my.zettle.com og gå til Kontoinnstillinger.
  2. Klikk på Personvernerklæring og deretter på Legg til URL-adresse.

Kunder kan fjerne informasjonen sin fra listen din på fire måter:

• Ved å klikke på lenken nederst i en digital kvittering de har mottatt fra deg
  • Ved å klikke på lenken nederst i velkomst-e-posten de mottok etter at de registrerte seg
  • Ved å logge på PayPal-personvernportalen for å gjøre denne forespørselen
  • kan de også kontakte deg direkte og be om å bli fjernet

Du blir ikke varslet hvis en kunde fjerner informasjonen sin fra kundelisten din, så hvis du har eksportert eller skrevet ut listen, må du huske å bruke den mest oppdaterte versjonen.

Slik fjerner du kundeinformasjon:

1. Logg inn for å my.zettle.com og finn den aktuelle kunden ved å søke etter e-postadressen deres i kundens fane.
  2. Åpne profilen deres og klikk på Slett-knappen.

Etter å ha fulgt disse trinnene, er kundens informasjon nå slettet.