Slik integrerer du med Selz

Selz er en e-handelsplatform. Les mer om den på Selz.com.

Når du integrerer med Selz, kan du:

• Synkronisere produkter fra Zettle til Selz, og holde dem oppdaterte
  • Synkronisere varebeholdningen automatisk når du foretar et salg på enten den ene eller den andre plattformen
  • Bruke Zettle til å behandle kortbetalinger i nettbutikken din
  • Se informasjon om nettsalget ditt, betalt med Zettle eller PayPal, i dine salgsrapporter i Zettle

Før du begynner

• For å få mest mulig ut av denne integrasjonen anbefaler vi at du holder dine lagernivåer i Zettle oppdaterte
  • Du vil trenge en Selz-konto for å begynne denne integrasjonen. Du kan bruke en eksisterende salgskonto, eller opprette en ny konto på Selz.com.

Slik konfigurerer du Selz-integrasjonen

Koble sammen kontoer

1. Logg inn på Zettle-kontoen på my.zettle.com
  2. Gå til Integrasjoner på my.zettle.com/apps
  3. Klikk på Selz-knappen, og klikk deretter på "Gå til partner”
    Merk: For tiden er det bare mulig å koble én Selz-butikk til én Zettle-konto
  4. Du vil bli omdirigert til Selz, hvor du kan velge å opprette en ny Selz-konto eller logge inn på en eksisterende Selz-konto
  5. Når du er logget inn i Selz, gå til “Kassasystem", og der vil du se Zettle. Klikk på “Koble til” og følg konfigurasjonstrinnene. Du kan lese mer om å koble til Zettle og Selz i denne artikkelen på Selz' hjelpesenter.
  6. Når du har koblet deg til, vil du se dette skjermbildet på Selz:

Og du vil se dette skjermbildet på Zettle:

Mva.

Zettle-priser inkluderer alltid mva. På Selz kan du imidlertid velge om du ønsker å inkludere mva. i prisen eller ikke. Mva.-innstillingene eksporteres ikke fra Zettle, så produktene dine vil følge mva.-reglene til Selz.

Viktig: Hvis du velger å ikke inkludere mva. på Selz-produktene dine, men fortsatt har mva. inkludert i Zettle-prisene dine, vil marginene dine påvirkes.

Oppdatere produktene dine

Når Zettle og Selz er koblet til, vil Zettles produktbibliotek være hovedbiblioteket ditt. Sørg for at du alltid oppdaterer produktene og varebeholdningen din i Zettle,  siden alle oppdateringer du gjør i Selz, vil bli overskrevet.

Synkroniser salgsdata fra Selz til Zettle

For å sikre at nettsalgsdata inkluderes i Zettles salgsrapporter, må bestillingene betales enten med Zettle eller PayPal. Nettsalg betalt med andre betalingsleverandører vil ellers ikke vises i Zettles salgsrapporter.

Slik kobler du fra integrasjonen

1. Logg inn på Zettle-kontoen på my.zettle.com
  2. Gå til Integrasjoner på my.zettle.com/apps, og klikk på Selz-integrasjonen
  3. Klikk på Koble fra-knappen
  4. Selz-kontoen din vil kobles fra Zettle. Produktene på Selz, som tidligere ble synkronisert fra Zettle, vil ikke bli slettet, men vil ikke lenger være synkronisert med Zettle

Du kan også koble fra integrasjonen fra Selz-siden. Logg på Selz-kontoen din, gå til Kassasystem > Zettle og klikk på Koble fra.

Brukerstøtte

Importer og synkroniser

Kan jeg eksportere produktene mine fra Selz til Zettle?
Nei, vi støtter ikke dette for øyeblikket.

Kan jeg koble flere Selz-butikker til min Zettle-konto?
Du kan kun koble én Zettle-konto til én Selz-butikk.

Hvilke produkter vil bli synkronisert?
Alle produktene dine i Zettle vil synkroniseres og legges til Selz.

Hvilken produktinformasjon vil / vil ikke bli importert og synkronisert?

Selz

Produktnavn

Zettle-kategori

x

Pris

Variant

Variantalternativer

Legg til produktbilder

Nivå for varebeholdning*

SKU

Strekkode

Mva.

x

Zettle-mappe

x

*Varebeholdningen synkroniseres kun hvis den spores i Zettle

Administrasjon av produktdata

Hvordan blir mva. håndtert?
Mva.-innstillingene eksporteres ikke fra Zettle, så produktene dine vil følge mva.-reglene til Selz. Les mer om mva.-reglene til Selz i deres hjelpesenter.

Hvilken produktinformasjon skal jeg behandle i Selz?
Vi anbefaler på det sterkeste at du behandler produktinformasjonen din i Zettle. Unntaket er produktkategorier, som brukes i Selz for å gruppere produkter i nettbutikken din, og må behandles i Selz.

Og hvis du har produkter som er digitale, eller som kun selges på nettet, kan du heller legge dem til produktbiblioteket i Selz.

Merk at Selz tilbyr flere produkttyper enn Zettle, og at kun fysiske produkter synkroniseres med Zettle.

Hvilken produktinformasjon skal jeg behandle i Zettle?
Vi anbefaler at all produktinformasjon som er synkronisert til Selz, behandles i Zettle. Produktinformasjon som er synkronisert til Selz fra Zettle, vil overskrive eventuelle endringer som er utført i Selz, så snart den synkroniseres med Zettle igjen.

Hvordan legger jeg til et produkt som jeg ikke ønsker å selge via Zettle?
Hvis du har produkter som du ønsker å selge kun i Selz og ikke i Zettle, kan du opprette produktet i Selz, og det vil ikke synkroniseres til Zettle.