Kom igång med Zettles kassaregister

Med Zettles digitala kassaregister slipper du stora kassaregister och dyr hårdvara. All din försäljning sparas i appen och i molnet, förberedd för Skatteverkets kontroller.

kassasystem, kassaregister

Behöver jag ett kassaregister?

Alla företag med en årsomsättning på mer än 190 400 kr måste använda ett kassaregister och registrera det hos Skatteverket. Vissa typer av företag är undantagna från lagen eftersom de erbjuder varor och tjänster från taxibilar, varuautomater och automatiserade affärslokaler.
Läs mer på Skatteverkets hemsida. För företag som genomför torg- och marknadshandel har Skatteverket sammanställt ett informationsblad.

Så här kommer du igång:

1. Skapa ett konto hos Zettle.
  2. Hämta den senaste versionen av Zettle-appen till din iPhone, iPad eller Android (läs mer om kompatibla enheter).
  3. Logga in på my.zettle.com, välj Kassaregister i menyn under Konto och inställningar. Därifrån kan du registrera dig för kassaregister genom att välja det antal kassaregister du vill ha och ange din platsadress. Vi kommer då att skicka dig ett bekräftelsemejl inom en arbetsdag.
  4. Efter bekräftelsen kommer alternativet Kassaregister visas på menyn i Zettle-appen och du är sedan redo att sätta igång!
  5. Om du behöver fler kassaregister senare eller behöver lägga till nya platser är du välkommen att kontakta oss.

Försäljningsplatsens adress
Enligt Skatteverkets regler måste kassaregistret finnas på denna adress. Detta ska därför vara ditt företags besöksadress (boxadresser godkänns inte). Om du inte har någon permanent försäljningsplats anger du din registrerade företagsadress. Ditt Zettle-konto kan bara ha en adress.

Personalkonton

Lägga till personal som användare i ditt Zettle-konto. Personalens namn visas då på kvittot och du kan se försäljningen specificerad per medarbetare. Personalen har begränsade rättigheter. Logga in på ditt Zettle-konto på my.zettle.com för att skapa personalkonton. Läs mer om personalkonton här.