Bokföring med Zettle

Denna artikel innehåller:

• Hur du använder rapporter för smidigare bokföring i Zettle
  • Hur du exporterar enskilda kvitton och fakturor för smidigare bokföring i Zettle
  • Hur du använder bokföringsappar och integrationer med Zettle
  • Hur du ansluter till ett digitalt kassaregister.

Hur kan jag sköta min bokföring med Zettle?

Vi erbjuder flera tjänster för dig som vill spara tid på bokföring och redovisning. Låt oss börja med dina säljrapporter!

Rapporter

Du hittar viktig information om bokföring under Rapporter på my.zettle.com.

Vi skapar flera olika säljrapporter i ditt Zettle-konto för att hjälpa dig att få överblick över din verksamhet. Du kan även exportera valfria rapporter som underlättar bokföringsarbetet.

Rapportöversikt

Gå in på my.zettle.com och klicka på Rapporter och Översikt. Här hittar du bokföringsinformation som total försäljning, bästsäljande produkter och en översikt över hur dina kunder betalade.

Om du vill redovisa de Zettle-baserade betalningsmetoderna var och en för sig (kontant, kort, faktura osv.) kan du få en praktisk översikt över betalningar på den här sidan.

Om du vill skriva ut eller exportera dina säljrapporter har du två alternativ:

• Om du vill skicka en utskrift av informationen till din revisor klickar du på skrivarikonen uppe i högra hörnet av sidan
  • Om du vill samla den information du behöver i digitalt format klickar du på knappen Exportera för att skapa en Excel-fil eller en PDF.

Bra att veta: Om du behöver mer ingående information om rapporter kan du läsa vår artikel som bara handlar om rapportfunktioner.

Kvitton och fakturor

Om du har uppmanats av skattemyndigheterna att skicka in enskilda kvitton eller fakturor kan du skriva ut dem eller exportera dem till ett Excel-ark eller en PDF genom att gå till my.zettle.com och sedan gå till sidan Kvitton och fakturor.

Precis som för säljrapporterna så finns det här två alternativ:

• Om du vill skicka en utskrift av informationen till din revisor klickar du på skrivarikonen uppe i högra hörnet av sidan
  • Om du vill samla den information du behöver i digitalt format klickar du på knappen Exportera för att skapa en Excel-fil.

Bokföringsappar och integrationer

Om du vill spara in på den tid som du lägger på bokföring kan du ansluta ditt Zettle-konto direkt till en bokföringsapp.

Hur ansluter jag mitt Zettle-konto till en bokföringsapp?

Gå till my.zettle.com och klicka på Integrationer. Välj fliken Bokföring och öppna din valfria bokföringsapp!

Hur du ansluter till ett digitalt kassaregister

Om de lokala skattemyndigheterna kräver att du är ansluten till ett digitalt kassaregister så kan vi erbjuda en egen version. Läs mer om den här.

Aktivera kassaregisterfunktionen