Toegankelijkheidssupport van de Zettle Terminal

We hebben een reeks functies toegevoegd om de Zettle Terminal toegankelijker te maken. Stel je apparaat in op de manier die voor jou het beste werkt.

Welke toegankelijkheidsfuncties zijn inbegrepen?

Het aanpassen van de lettergrootte

Je kunt de tekst op het scherm groter of kleiner maken. Als je de lettergrootte aanpast, worden alle schermen in je Terminal aangepast.

De lettergrootte kan worden aangepast via Instellingen -> Toegankelijkheid.

Schermgrootte

Je kunt items op het scherm groter of kleiner maken. Als je de weergavegrootte wijzigt, is dit van toepassing op alle items die op je scherm verschijnen.

De weergavegrootte kan worden aangepast via Instellingen -> Toegankelijkheid.

Vergroting

Je kunt je scherm vergroten door drie keer op het scherm te tikken. Schakel om dit te doen deze functie in via Instellingen -> Toegankelijkheid.

Let op: je kunt niet op het toetsenbord inzoomen.

Hoe betalen klanten met blindheid, kleurenblindheid of slechtziendheid via de terminal?

Om het onze gebruikers met een visuele beperking gemakkelijker te maken, hebben we vier verschillende contrastrijke thema's ontworpen, plus een betaalproces met spraakondersteuning.

Wat is de optie voor hoog contrast en grote tekst?

Wanneer je deze functie gebruikt, zal het betaalproces met betaalkaart in een hoger contrast dan normaal worden weergegeven, kun je de lettergrootte aanpassen zodat het gemakkelijker te zien is, en zullen wij het bedrag voorlezen*.

Om deze functie te gebruiken, tik je op het oogpictogram wanneer je een betaling wilt doen. Deze functie zal slechts op één transactie tegelijk worden toegepast. Dat wil dus zeggen dat hij voor elke kaarttransactie handmatig moet worden geactiveerd.

*Voorlopig is audiofeedback alleen beschikbaar in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Meer landen zullen binnenkort worden toegevoegd.

Hoe activeer ik de modus voor hoog contrast?

1. Selecteer kaartbetaling
  2. Tik op het oogpictogram
  3. Je ziet dan twee opties: 'Hoog contrast en grote tekst' en 'Gesproken inhoud'
  4. Selecteer de optie 'Hoog contrast en grote tekst'
  5. Je krijgt dan vier verschillende thema's voor hoog contrast te zien. Vraag je klant om het kleurenschema te kiezen dat het beste voor ze werkt, en ga verder met de kaartbetaling.

Hoe deactiveer ik de modus voor hoog contrast?
Door de betaling te annuleren, schakel je ook de modus voor hoog contrast uit. Je kunt de transactie vervolgens opnieuw starten.

De modus voor hoog contrast zal maar op één transactie tegelijk worden toegepast, dus deze moet voor elke kaarttransactie handmatig worden geactiveerd.

Wat is de optie voor gesproken inhoud?

In Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kun je ervoor kiezen om het betaalproces hardop uit te laten spreken als je met de Zettle Terminal betaalt. De modus voor gesproken inhoud ondersteunt klanten met een visuele beperking door middel van stapsgewijze gesproken instructies.

Als je de modus voor gesproken inhoud selecteert, worden de instructies over hoe je verder moet gaan met de kaartbetaling hardop uitgesproken.

Je klant tikt simpelweg dubbel waar dan ook op het scherm om de knoppen te activeren. De namen van de knoppen worden hardop uitgesproken wanneer de klant er met zijn/haar vinger over gaat (behalve bij de cijfers op het PIN-pad, waar om veiligheidsredenen alleen een pieptoon te horen zal zijn).

Opmerking: vooralsnog wordt audiofeedback alleen in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ondersteund. Er zullen later meer landen ondersteund worden.

Hoe activeer ik de modus voor gesproken inhoud?

1. Selecteer kaartbetaling
  2. Tik op het oogpictogram
  3. Je ziet dan twee opties: 'Hoog contrast en grote tekst' en 'Gesproken inhoud'
  4. Selecteer de optie 'Gesproken inhoud'"
  5. De kaartbetaling gaat nu verder in de modus gesproken inhoud
  6. Je klant krijgt instructies over hoe ze hun kaart invoeren of er contactloos mee betalen.

Als de klant contactloos betaalt (en er geen pincode vereist is):

1. De verschillende stappen van het betaalproces worden hardop voorgelezen
  2. Als de betaling is goedgekeurd/geweigerd, wordt dit op het scherm weergegeven en wordt je klant gevraagd om het apparaat terug te geven
  3. Selecteer de optie voor een bon waar je klant de voorkeur aan geeft.

Als de klant de betaling moet verifiëren met een pincode:

1. Je klant krijgt gesproken instructies over de lay-out van het PIN-pad. Als ze met hun vinger te hoog op het scherm zitten, krijgen ze te horen dat het PIN-pad verder naar onderen zit. Als ze hun vinger langs elk cijfer slepen, horen ze een piep.
  2. We raden je klant aan zich te oriënteren door in een hoek van het scherm te beginnen. Dit zal helpen om naar het juiste cijfer op het PIN-pad te navigeren. Je klant moet dan het cijfer bevestigen door dubbel te tikken op een willekeurige plaats op het scherm
  3. Wanneer alle vier cijfers zijn ingevoerd en je klant heeft bevestigd door op de OK-knop te drukken, zal hij/zij door het betalingsproces worden geleid
  4. Wanneer de betaling is goedgekeurd of afgewezen, wordt dit op het scherm getoond en wordt je klant gevraagd het apparaat terug te geven
  5. Selecteer de optie voor een bon waar je klant de voorkeur aan geeft.

Hoe deactiveer ik de modus voor gesproken inhoud?
Door de betaling te annuleren, schakel je ook de modus voor gesproken inhoud uit. Je kunt de transactie vervolgens opnieuw starten. De modus voor gesproken inhoud zal maar op één transactie tegelijk worden toegepast, dus deze moet voor elke kaarttransactie handmatig worden geactiveerd.