Zettle Terminalin esteettömyys

Olemme lisänneet Zettle Terminaliin monia ominaisuuksia tehdäksemme siitä entistä esteettömämmän. Voit määrittää esteettömyysasetukset tarpeisiisi parhaiten sopivalla tavalla.

Mitä esteettömyysominaisuuksia laitteessa on?

Fonttikoon säätäminen

Voit säätää näytössä näkyvää tekstiä suuremmaksi tai pienemmäksi. Kun muutat fonttikokoa, se muuttuu kaikissa Terminalin näkymissä.

Fonttikokoa säädetään kohdasta Asetukset -> Esteettömyys.

Näyttökohteiden koko

Voit suurentaa tai pienentää näytössä näkyviä kohteita. Jos muutat näyttökokoa, kaikkien näytössä näkyvien kohteiden koko muuttuu.

Näyttökokoa säädetään kohdasta Asetukset -> Esteettömyys.

Suurennus

Voit suurentaa näytön napauttamalla sitä kolme kertaa. Ominaisuus on kuitenkin ensin otettava käyttöön kohdasta Asetukset -> Esteettömyys.

Huom. Näppäimistöä ei voi suurentaa.

Miten sokeat, värisokeat tai näkörajoitteiset henkilöt voivat maksaa Terminalilla?

Näkövammaisia henkilöitä auttaaksemme olemme kehittäneet neljä erilaista suurikontrastista teemaa sekä puheohjatun maksuprosessin.

Mitä tarkoittaa suuri kontrasti ja suuri teksti?

Kun otat tämän ominaisuuden käyttöön, näytön kontrasti on korttimaksua suoritettaessa tavallista suurempi. Voit säätää fonttikokoa siten, että tekstiä on helpompi lukea, ja lisäksi laite voi lukea maksun summan ääneen.*

Voit ottaa ominaisuuden käyttöön seuraavasti: Kun haluat tehdä maksun, napauta silmäkuvaketta. Huomaathan, että ominaisuus otetaan käyttöön maksutapahtumakohtaisesti, eli se on aktivoitava erikseen kunkin korttimaksun kohdalla.

* Toistaiseksi puheohjaus on käytettävissä ainoastaan Saksassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Ominaisuus tulee saataville useammissa maissa pian.

Miten voin ottaa suuren kontrastin tilan käyttöön?

1. Valitse korttimaksu.
  2. Napauta silmäkuvaketta.
  3. Näet kaksi vaihtoehtoa: "Suuri kontrasti ja suuri teksti" ja "Puheohjaus".
  4. Valitse "Suuri kontrasti ja suuri teksti".
  5. Voit valita neljästä suurikontrastisesta teemasta. Pyydä asiakasta valitsemaan hänelle parhaiten sopiva väriteema ja tekemään sitten korttimaksu.

Miten voin poistaa suuren kontrastin tilan käytöstä?
Kun peruutat maksutapahtuman, suuren kontrastin tila poistuu samalla käytöstä. Halutessasi voit sen jälkeen aloittaa maksuprosessin alusta.

Suuren kontrastin tila otetaan käyttöön maksutapahtumakohtaisesti, eli se on aktivoitava erikseen kunkin korttimaksun kohdalla.

Mitä tarkoittaa puheohjaus?

Saksassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa Zettle Terminalin maksuprosessin voi käydä läpi puheohjauksen opastamana. Puheohjaus auttaa sokeita ja näkörajoitteisia henkilöitä suorittamaan maksun, ja puhutut toimintaohjeet etenevät selkeästi vaihe vaiheelta aina maksun viimeistelyyn saakka.

Kun maksua varten valitaan puheohjaus, laite lukee ääneen ohjeet korttimaksun suorittamiseksi.

Asiakkaan tarvitsee vain napauttaa kaksi kertaa mistä tahansa kohdasta näyttöä valitakseen haluamansa painikkeet. Laite lukee painikkeiden nimet ääneen, kun asiakas liikuttaa sormeaan painikkeiden päällä (PIN-koodin syöttämiseen tarvittavan numeropaneelin numeropainikkeista kuuluu turvallisuussyistä vain piippaus).

Huom. Toistaiseksi puheohjaus on käytettävissä vain Saksassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Ominaisuus tulee saataville useammissa maissa myöhemmin.

Miten voin ottaa puheohjauksen käyttöön?

1. Valitse korttimaksu.
  2. Napauta silmäkuvaketta.
  3. Näet kaksi vaihtoehtoa: "Suuri kontrasti ja suuri teksti" ja "Puheohjaus".
  4. Valitse "Puheohjaus".
  5. Laite lukee seuraavaksi ääneen ohjeet korttimaksun suorittamiseksi.
  6. Aluksi asiakasta pyydetään näyttämään korttiaan maksupäätteelle tai asettamaan korttinsa maksupäätteeseen.

Jos asiakas näyttää korttiaan laitteelle (eikä PIN-koodia tarvita):

1. Laite lukee ääneen maksuprosessin vaihe vaiheelta.
  2. Kun maksu on hyväksytty/hylätty, tieto siitä näkyy näytössä ja asiakkaasi saa kehotuksen ojentaa laitteen takaisin.
  3. Valitse laitteen näytöstä asiakkaan haluama kuitin toimitustapa.

Jos asiakkaan täytyy todentaa henkilöllisyytensä PIN-koodilla:

1. Laite lukee ääneen ohjeet PIN-koodin syöttämiseksi numeropaneelin avulla. Jos asiakas asettaa sormensa liian ylös näytössä, laite kertoo, että numeropaneeli on alempana. Kun asiakas liikuttaa sormeaan pitkin numeropaneelia, kunkin numeron kohdalla kuuluu kyseistä numeroa vastaava piippaus.
  2. Suosittelemme, että asiakas aloittaa PIN-koodin syöttämisen asettamalla sormensa numeropaneelin yhteen kulmaan, jotta hänen on helpompi löytää etsimänsä numerot. Kun oikea numero on löytynyt, valinta tehdään napauttamalla kaksi kertaa mistä tahansa kohdasta näyttöä.
  3. Kun asiakas on syöttänyt kaikki neljä numeroa ja vahvistanut valitsemansa koodin OK-painikkeella, laite kertoo maksun käsittelyn etenemisestä.
  4. Kun maksu on hyväksytty/hylätty, tieto siitä näkyy näytössä ja asiakkaasi saa kehotuksen ojentaa laitteen takaisin.
  5. Valitse näytöstä asiakkaan haluama kuitin toimitustapa.

Miten voin poistaa puheohjauksen käytöstä?
Kun peruutat maksutapahtuman, puheohjaus poistuu samalla käytöstä. Halutessasi voit sen jälkeen aloittaa maksuprosessin alusta. Huomaathan, että suuren kontrastin tila otetaan käyttöön maksutapahtumakohtaisesti, eli se on aktivoitava erikseen kunkin korttimaksun kohdalla.