Kom igång med Zettle Terminal

Zettle Terminal är en allt-i-ett-lösning, vilket innebär att den både kör Zettle-appen (kassasystemet) och tar emot kortbetalningar. Du behöver alltså inte använda både en mobil/surfplatta och en kortläsare.

Terminalen använder Zettle Go-appen, som är exakt densamma som du kanske använder på din telefon eller surfplatta idag. Men nu kan du ta emot betalningar med den också!

Om du vill hantera dina produkter (ladda upp bilder, lägga till streckkoder osv.) kan du använda my.zettle.com på en laptop eller surfplatta. Ändringarna synkas automatiskt med terminalen.

Kom igång

Hur sätter jag på terminalen?
Tryck på strömknappen ovanpå terminalen. Om du använder terminalen för första gången följer du bara instruktionerna som visas på skärmen. Med instruktionernas hjälp är det enkelt att komma igång med din nya terminal.

Obs: För att komma igång med din Terminal behöver du vara ansluten till ett wifi-nätverk och kan inte lita på SIM-kortet. Det är bara under själva uppstarten du behöver wifi-uppkoppling, därefter växlar enheten själv mellan wifi och mobildata efter behov för att hålla dig uppkopplad.

Hur stänger jag av terminalen?
Tryck på strömknappen ovanpå terminalen. Då visas alternativen Stäng av eller Starta om.

Hur laddar jag min Terminal via kabel?

1. Anslut USB-C-kabeln till laddningsporten på höger sida av terminalen.
  2. Anslut USB-C-kabeln till adaptern och koppla in den i eluttaget.
  3. Batterisymbolen i statusfältet visar att din Terminal håller på att laddas.

Obs! Vi rekommenderar att du använder USB-C-kabeln och strömadaptern som medföljer i förpackningen.

Med laddningskabeln och den medföljande adaptern tar det cirka 90 minuter innan terminalen är fulladdad.

Hur navigerar jag i min terminal?
Du kan använda ett antal svepkommandon för att snabbt navigera i terminalen.

Gå till startskärmen
Dra fingret från skärmens nederkant.

Navigera bakåt
Dra fingret mot mitten från skärmens vänster- eller högerkant, så kommer du tillbaka till sidan där du var senast.

Allmänna inställningar

Hur ändrar jag språk?
Första gången du ska komma igång får du välja ett språk. Du kan ändra inställningen senare i terminalen.

1. Gå till startskärmen och klicka på Inställningar
  2. Klicka på Allmänt och sedan på Språk

Hur ändrar jag plats?
Första gången du ska komma igång får du välja en plats. Du kan ändra inställningen senare i terminalen.

1. Gå till startskärmen och klicka på Inställningar
  2. Klicka på Allmänt och sedan på Plats

När du ändrar platsen så påverkar den automatiskt datum och tid för terminalen.

Hur ändrar jag datum och tid?
Tid och datum anpassas automatiskt utifrån den plats du valde när du startade upp terminalen för första gången. Om du vill ändra tid och datum manuellt går du till Inställningar -> Allmänt och inaktiverar Ställ in automatiskt.

Hur justerar jag volymen?

1. Gå till startskärmen och klicka på Inställningar
  2. Klicka på Ljud och dra reglaget tills du är nöjd med ljudnivån.

Hur anpassar jag skärmens ljusstyrka?

1. Gå till startskärmen och klicka på Inställningar
  2. Klicka på Skärm och dra reglaget tills du är nöjd med ljusstyrkan

Du kan också dra panelen neråt från skärmens överkant för att nå ljusstyrkereglaget.

Certifiering

Du kan hitta information om certifieringen gällande Zettle Terminal här.