Zettle Terminal med inbyggd streckkodsläsare

Vår Zettle Terminal finns i två versioner, en med inbyggd streckkodsläsare och en utan. Om du vill använda en extern streckkodsläsare är det bra om du först läser vår artikel under ”Tillbehör” för att få veta mer.

Hur använder jag den inbyggda streckkodsläsaren?

Aktivera streckkodsläsaren genom att trycka på den lilafärgade knappen på höger sida av din Terminal. Rikta läsaren mot streckkoden tills du hör ett pip och ser på skärmen att produkten har registrerats.

Om du får problem med streckkodsläsaren ber vi dig att kontakta vårt supportteam för att få hjälp.

Vad kan jag använda den inbyggda streckkodsläsaren till?
Den inbyggda streckkodsläsaren har tagits fram för att hjälpa dig att arbeta snabbare. Den kan användas till att:

• lägga till produkter i produktbiblioteket
  • snabba upp servicen
  • hantera lagersaldot i Zettle-appen.

Streckkodsläsaren kan läsa av både EAN- och QR-koder.

Lägga till produkter i produktbiblioteket

• Skanna produkter för att lägga dem direkt i varukorgen.
  • Lägg till en ny produkt i biblioteket genom att skanna streckkoden och klicka på OK. Du kan också gå in i biblioteket och klicka på penn-ikonen -> plus-ikonen för att sedan skanna streckkoden.
  • Skanna en produkt för att snabbt hitta den i biblioteket och ändra lagersaldo, pris och beskrivning.

Skanna en produkt vid försäljning

Tips: Ge produkterna i biblioteket varsin EAN- eller QR-kod för att enkelt kunna skanna och lägga dem i varukorgen.

Lagerhantering

Skanna för att hitta en produkt:

• Gå till ”Lager” i huvudmenyn.
  • Skanna streckkoden för att snabbt hitta produkten i lagerlistan.
  • I listan kan du sedan se och uppdatera lagersaldot.

Skanna för att uppdatera lagersaldot:

• Gå till ”Lager” i huvudmenyn och klicka på ”Streckkodsläsare” längst ner på skärmen.
  • Skanna streckkoden och uppdatera lagersaldot.
  • Du kan öka det befintliga saldot genom att trycka på ”+” eller också ange det totala lagersaldot genom att trycka på ”=”.
  • Klicka på ”✔” och fortsätt med att uppdatera fler produkter.
  • Klicka på ”Spara” när du är klar.

Skanna presentkort

Sälja presentkort via din Terminal:

• Klicka på ”Presentkort” i produktbiblioteket.
  • Ange vilket värde du vill ladda kortet med.
  • Ange eller skanna en kod:
    - Du kan anpassa koden så att den passar företaget så bra som möjligt.
    Du kan också skanna in streckkoden eller skapa en slumpmässig kod och lägga till den på kortet.
  • Informera kunden om sista giltighetsdag
  • Ta emot betalningen

Presentkort

Lösa in presentkort via din Terminal:

• Lägg till produkter i varukorgen på samma sätt som vanligt
  • Klicka på ”Ta betalt”.
  • Du kommer att få se en lista över olika betalsätt, där du klickar på ”Presentkort”. Om kunden vill dela upp betalningen mellan ett presentkort och kontanter eller kort måste du registrera presentkortet som första betalsätt.
  • Ange eller skanna koden. Nu kontrolleras kortets sista giltighetsdag och hur mycket som är kvar på kortet.
  • Berätta för kunden hur mycket som kommer att finnas kvar på kortet.
  • Slutför betalningen (eller fortsätt med ett annat betalsätt om presentkortet inte täcker hela beloppet). Du kan använda flera presentkort i samma transaktion.

Läs mer om presentkort.