Boekhouding met Zettle

In dit artikel lees je:

• Hoe je rapporten gebruikt voor eenvoudigere accounting in Zettle
  • Hoe je individuele bonnen en facturen exporteert voor eenvoudiger boekhouden met Zettle
  • Hoe je accounting-apps en -koppelingen met Zettle gebruikt

Hoe doe ik mijn accounting met Zettle?

Als je minder tijd kwijt wilt zijn aan je accounting- en boekhoudingsactiviteiten, hebben wij een reeks diensten die je kunnen helpen. Laten we beginnen met je verkooprapporten!

Rapporten

Je vindt veel belangrijke accountinginformatie onder Rapporten op my.zettle.com.

We maken een reeks verschillende verkooprapporten in je Zettle-account om je te helpen een overzicht van je bedrijf te krijgen, en je kunt elk van deze rapporten exporteren om je te helpen met je boekhouding.

Overzicht rapporten

Ga naar my.zettle.com, klik dan op Rapporten en vervolgens op Overzicht. Hier vind je boekhoudkundige informatie zoals de totale verkoop, de best verkochte producten en een overzicht van hoe je klanten betaald hebben.

Als je Zettle-betaalmethodes (cash, kaart, factuur, enz.) apart van elkaar wilt declareren, vind je op deze pagina een goed overzicht van de betalingen.

Voor het afdrukken of exporteren van je verkooprapporten heb je twee opties:

• Als je een afdruk van de informatie naar je accountant wilt sturen, tik je op het printerpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina.
  • Als je de informatie die je nodig hebt in een digitale indeling wilt, klik je op de knop Exporteren om een Excel-bestand of PDF te maken.

Goed om te weten: als je nog gedetailleerdere informatie over rapporten nodig hebt, hebben we een artikel opgesteld dat enkel over rapportagefuncties en -opties gaat.

Bonnen en facturen

Als je wordt gevraagd om individuele bonnen of facturen aan de belastingdienst voor te leggen, kun je deze afdrukken of exporteren naar een Excel-bestand of PDF door naar my.zettle.com te gaan en vervolgens naar de pagina 'Bonnen en facturen'.

Net als bij je verkooprapporten, heb je dan twee opties:

• Als je een afdruk van de informatie naar je accountant wilt sturen, tik je op het printerpictogram in de rechterbovenhoek van de pagina.
  • Als je de informatie die je nodig hebt in een digitale indeling wilt, klik je op de knop Exporteren om een Excel-bestand te maken.

Accounting-apps en -koppelingen

Als je minder tijd aan je boekhouding kwijt wilt zijn, koppel je Zettle-account dan rechtstreeks aan een accounting-app.

Hoe koppel ik mijn Zettle-account aan een accounting-app?

Ga naar my.zettle.com en klik daar op Koppelingen. Ga naar het gedeelte Accounting en kies de accounting-app van jouw voorkeur.