Aan de slag met de Zettle Terminal

De Zettle Terminal is een alles-in-éénoplossing, wat betekent dat de Zettle-app (kassasysteem) erop draait én dat hij kaartbetalingen accepteert, dus je hoeft niet zowel een telefoon/tablet als een pinapparaat te gebruiken.

De Terminal beschikt over de Zettle Go-app, die precies hetzelfde is als de app die je nu al op je telefoon of tablet gebruikt – maar nu kun je het apparaat ook gebruiken om betalingen te accepteren!

Als je je producten wilt beheren (foto's uploaden, barcodes toevoegen, enz.), kun je my.zettle.com op een laptop of tablet gebruiken, en je wijzigingen worden dan automatisch met de Terminal gesynchroniseerd.

Om te beginnen

Hoe zet ik de Terminal aan?
Druk op de aan-/uitknop aan de bovenkant van je Terminal. Als je de Terminal voor het eerst gebruikt, volg dan de instructies op het scherm. Deze instructies helpen je om je nieuwe apparaat snel in te stellen.

Let op: Tijdens het installeren van je Terminal moet je verbonden zijn met een beveiligd wifi-netwerk en kun je nog geen gebruik maken van de simkaart. Dit is alleen voor het installeren,  daarna kun je de simkaart gebruiken om verbinding te maken.

Hoe zet ik de Terminal uit?
Druk op de aan-/uitknop aan de bovenkant van je Terminal. Je ziet twee opties om de Terminal uit te schakelen of opnieuw op te starten.

Hoe laad ik mijn Terminal via de kabel op?

1. Verbind de USB-C-kabel met de laadpoort aan de rechterkant van de Terminal.
  2. Verbind de USB-C-kabel met de adapter en steek deze in het stopcontact.
  3. Het batterijsymbool in je statusbalk geeft aan of de Terminal oplaadt.

Opmerking: We raden aan om de meegeleverde USB-C-kabel en adapter te gebruiken die in de doos zijn meegeleverd.

Je kunt je Terminal in ongeveer 90 minuten volledig opladen met gebruik van de bijgeleverde oplaadkabel en adapter.

Hoe navigeer ik door de Terminal?
Je kunt verschillende veegbewegingen gebruiken om snel door de Terminal te navigeren.

Naar het startscherm navigeren
Veeg vanaf de onderkant van je scherm omhoog.

Terugkeren
Veeg vanaf de linker- of rechterrand naar het midden van je scherm om terug te keren naar de vorige pagina.

Algemene instellingen

Hoe wijzig ik de taal?
Tijdens de initiële set-up moet je een taal kiezen. Die kan later in de Terminal-instellingen worden gewijzigd.

1. Ga naar je startscherm en tik op Instellingen
  2. Tik op Algemeen en vervolgens op Taal

Hoe wijzig ik de locatie?
Tijdens de initiële set-up moet je een locatie kiezen. Die kan later in de Terminal-instellingen worden gewijzigd.

1. Ga naar je startscherm en tik op Instellingen
  2. Tik op Algemeen en vervolgens op Locatie

Als je de locatie wijzigt, worden de datum en tijd van je Terminal automatisch aangepast.

Hoe wijzig ik de datum en tijd?
De datum en tijd worden automatisch aangepast als je je locatie selecteert bij de eerste set-up van je Terminal. Als je de datum en tijd handmatig wilt wijzigen, ga dan naar Instellingen -> Algemeen en schakel Automatisch instellen uit.

Hoe pas ik het volume aan?

1. Ga naar je startscherm en tik op Instellingen
  2. Tik op Geluid en versleep de regelaar tot je tevreden bent met het geluidsniveau

Hoe pas ik de helderheid van het scherm aan?

1. Ga naar je startscherm en tik op Instellingen
  2. Tik op Scherm en versleep de regelaar tot je tevreden bent met het helderheidsniveau

Je kunt ook het paneel bovenaan je scherm naar beneden trekken en zo toegang krijgen tot de regelaar voor het helderheidsniveau.

Certificering

Hier vind je meer informatie over de certificering van de Zettle Terminal