Artikelen
Zettle.com

Fooien

Let op: we accepteren niet langer nieuwe registraties voor Zettle Pro. Lees hier meer over hoe Zettle Go je bedrijf kan helpen.

De 'Fooien'-functie van Zettle biedt klanten de mogelijkheid om een fooi aan hun rekening toe te voegen. Je kan deze functie op de volgende manier inschakelen:

• vanaf de kaartlezer− klanten kunnen ervoor kiezen hun fooi rechtstreeks in de kaartlezer in te voeren. Deze functie werkt alleen met een Zettle Reader.

−EN/OF−

• met gebruik van de Zettle-app− je personeel gebruikt de Zettle-app om de fooi van de klant in te voeren.

Zorg ervoor dat je begrijpt hoe je fooien ontvangt en deze declareert in overeenstemming met de belastingwetgeving. Leeshier meer informatie over de belastingwetgeving rondom fooien in Nederland. Fooien die worden geaccepteerd met een Zettle Reader worden volledig weergegeven in je Zettle-verkooprapporten en op je bonnen.

Hoe activeer ik de functie 'Fooien'?

De 'Fooien'-functie activeren:

1. Ga binnen de Zettle-app naar Instellingen > Configuratie> Betalingen

2. Kies hoe je wilt dat de functie werkt:

• Selecteer Fooi inschakelen om je personeel de mogelijkheid te bieden de Zettle-app te gebruiken om de fooi van de klant in te voeren.

• Selecteer Fooi inschakelen voor de Zettle-kaartlezer om klanten de mogelijkheid te bieden hun fooi rechtstreeks in de kaartlezer in te voeren. Je moet de kaartlezer wel updaten voordat deze functie correct werkt.

Zettle Reader updaten

Belangrijk! Vóór je je Zettle Reader updatet:

• Zorg ervoor dat de kaartlezer en je smartphone of tablet opgeladen zijn.

• ​Houd de smartphone of tablet dicht bij de kaartlezer tijdens de update.

Om de Zettle-kaartlezer te updaten:

1. Ga binnen de Zettle-app naar Instellingen > Integraties > Kaartbetaling > Zettle-instellingen >Kaartlezers

2. Tik op Kaartlezer updaten

Let op: indien je de kaartlezer niet updatet, zal je bij de eerstvolgende keer dat je een betaling verwerkt door de app worden gevraagd om te updaten. Tik dan op Updaten. Als je op Overslaan tikt, wordt er een normale betaling verwerkt zonder dat de functie voor fooien is ingeschakeld.

Hoe accepteer ik fooien?

Als de fooien-functie is ingeschakeld, gaat de betaling als volgt:

• Voeg producten/items aan het winkelwagentje toe, tik op Betalen. Tik binnen het betalingsscherm op Met Zettle betalen.

• De kaartlezer vraagt de klant of hij/zij een fooi wilt toevoegen. Geef de kaartlezer aan je klant.

• Als de klant op ja tikt, vraagt de kaartlezer vervolgens aan de klant om een bedrag en daarna de pincode in te voeren.

• De betaling wordt voltooid en er wordt een bon afgedrukt.

max.-niveau voor fooi

Om vergissingen of ongeldige bedragen te voorkomen (bijvoorbeeld als de klant een pincode invoert in plaats van het bedrag), is het maximale bedrag voor een fooi ingesteld op 50%. Als de klant meer dan 50% invoert, geeft de kaartlezer een waarschuwingsbericht met "te hoog bedrag" weer.

Ontvangt Zettle een deel van de fooi?

Zettle ontvangt voor alle kaartbetalingen een transactietoeslag die is gebaseerd op het totaalbedrag. Leeshier meer over onze prijzen.