Zettle Terminalin käytön aloittaminen

Zettle Terminal on all‑in‑one-ratkaisu: voit vastaanottaa sillä korttimaksuja käyttämällä Zettlen kassasovellusta, joten et tarvitse erikseen puhelinta/tablettia ja maksupäätettä.

Terminalissa käytetään samaa Zettle Go ‑sovellusta, jota olet tähän asti käyttänyt puhelimella tai tabletilla. Nyt yksi ja sama laite käy siis myös maksujen vastaanottamiseen!

Jos haluat hallita tuotevalikoimaasi (esim. ladata kuvia tai lisätä viivakoodeja), voit tehdä sen my.zettle.com-portaalin kautta kannettavalla tietokoneella tai tabletilla. Tekemäsi muutokset synkronoidaan automaattisesti Terminaliin.

Käytön aloittaminen

Miten kytken Terminalin päälle?
Paina Terminalin yläreunassa olevaa virtapainiketta. Jos käytät Terminalia ensimmäistä kertaa, seuraa näyttöön tulevia ohjeita. Niiden avulla saat uuden laitteesi helposti ja nopeasti käyttöön.

Huom. Terminal tulee yhdistää aluksi WiFi-verkkoon, sillä alkuasetuksia ei voi määrittää mobiiliverkkoyhteyden varassa. Kun alkuasetukset on määritetty, voit käyttää SIM-korttia ilman WiFi-yhteyttä.

Miten kytken Terminalin pois päältä?
Paina Terminalin yläreunassa olevaa virtapainiketta. Näet kaksi vaihtoehtoa: "Sammuta" ja "Käynnistä uudelleen".

Miten lataan Terminalin käyttämällä kaapelia?

1. Liitä USB‑C-kaapelin toinen pää Terminalin oikeassa sivussa olevaan latausporttiin.
  2. Liitä sitten USB‑C-kaapelin toinen pää virta-adapteriin ja kytke adapteri pistorasiaan.
  3. Terminalin tilarivillä näkyvä akkukuvake ilmaisee, että laite latautuu.

Huom. Suosittelemme, että käytät vain laitteen mukana toimitettua USB-C-kaapelia ja virta-adapteria.

Voit ladata Terminalin akun täyteen noin 90 minuutissa käyttämällä laitteen mukana toimitettavaa latauskaapelia ja virta-adapteria.

Miten siirryn näytöstä toiseen Terminalissa?
Voit siirtyä Terminalin näytöstä toiseen helposti käyttämällä seuraavia pyyhkäisyeleitä:

Siirtyminen aloitusnäyttöön
Pyyhkäise näytön alalaidasta ylöspäin.

Siirtyminen takaisin
Pyyhkäise oikeasta tai vasemmasta laidasta kohti näytön keskiosaa, niin palaat edelliselle sivulle.

Yleiset asetukset

Miten vaihdan kieltä?
Sinua pyydetään valitsemaan kieli määrittäessäsi alkuasetukset. Voit muuttaa sitä myöhemmin Terminalin asetuksista.

1. Avaa aloitusnäyttö ja napauta Asetukset.
  2. Valitse Yleiset ja sitten Kieli.

Miten vaihdan sijaintia?
Sinua pyydetään valitsemaan sijainti alkuasetusten määrittämisen aikana. Voit muuttaa sitä myöhemmin Terminalin asetuksista.

1. Avaa aloitusnäyttö ja napauta Asetukset.
  2. Valitse Yleiset ja sitten Sijainti.

Kun vaihdat sijaintia, Terminalin päivämäärä- ja aika-asetukset muuttuvat automaattisesti.

Miten muutan päivämäärää ja aikaa?
Päivämäärä- ja aika-asetukset asetetaan automaattisesti, kun valitset Terminalin alkuasetusten määrityksen yhteydessä, missä aiot käyttää laitetta. Jos haluat muuttaa päivämäärä- ja aika-asetuksia manuaalisesti valitse Asetukset -> Yleiset ja poista Aseta automaattisesti ‑valinta käytöstä napauttamalla vaihtopainiketta.

Miten säädän äänenvoimakkuutta?

1. Avaa aloitusnäyttö ja napauta Asetukset.
  2. Valitse Ääni ja vedä liukusäädintä asettaaksesi sopivan äänenvoimakkuuden.

Miten säädän näytön kirkkautta?

1. Avaa aloitusnäyttö ja napauta Asetukset.
  2. Valitse Näyttö ja vedä liukusäädintä asettaaksesi sopivan kirkkaustason.

Saat kirkkauden säätimen näkyviin myös pyyhkäisemällä näytön ylälaidasta alaspäin.

Sertifiointi

Täältä löydät lisätietoa Zettle Terminalin sertifioinnista