Tippi

Huom. Zettle Pro ‑palveluun ei voi enää rekisteröityä uusia asiakkaita. Lue lisää siitä, miten Zettle Go voi auttaa yritystäsi, klikkaamalla tästä.

Zettlen tippiominaisuuden ansiosta asiakkaat voivat halutessaan lisätä laskunsa loppusummaan tippiä. Valitse jompikumpi tai kummatkin seuraavista käyttötavoista:

• Käyttö kortinlukijan kautta: Asiakkaat voivat syöttää valitsemansa tippisumman suoraan kortinlukijaan. Tämä toimii ainoastaan Zettle Readerilla.

−JA/TAI−

• Käyttö Zettle-sovelluksen kautta: Työntekijät syöttävät asiakkaan ilmoittaman tippisumman Zettle-sovelluksessa.

Varmista, että ymmärrät, miten voit vastaanottaa tippiä ja ilmoittaa saamasi summat veroviranomaisille paikallisten verosäädösten mukaisesti. Verohallinnon antamat ohjeet koskien tipin eli palvelurahan verotusta Suomessa ovat saatavillatäällä. Kaikki Zettle Readerilla vastaanottamasi tipit näkyvät myyntiraporteissasi ja kuiteissasi.

Miten voin ottaa tippiominaisuuden käyttöön?

Tippiominaisuuden aktivoiminen:

1. Avaa Zettle-sovellus ja valitse Asetukset > Konfiguraatio > Maksut.

2. Määritä, miten tippiominaisuutta voi käyttää:

• Valitse Ota tippiominaisuus käyttöön, jos haluat, että työntekijät voivat syöttää asiakkaan ilmoittaman tippisumman Zettle-sovelluksen kautta.

• Valitse Ota tippi käyttöön Zettle-kortinlukijassa, jos haluat, että asiakkaat voivat syöttää tippisumman suoraan kortinlukijaan. Kortinlukija on ehkä päivitettävä, jotta tippiominaisuus toimii kunnolla.

Miten Zettle Reader päivitetään?

Huom. Huomioi seuraavat asiat ennen kuin aloitat Zettle-kortinlukijan päivittämisen:

• Kortinlukija sekä älypuhelin tai tabletti tulee ladata etukäteen.

• Älypuhelinta tai tablettia on pidettävä kortinlukijan lähellä päivityksen ajan.

Zettle-kortinlukijan päivittäminen:

1. Avaa Zettle-sovellus ja valitse Asetukset > Integraatiot > Korttimaksu > Zettle-asetukset > Kortinlukijat.

2. Valitse Päivitä kortinlukija.

Huom. Jos et päivitä kortinlukijaa, sovellus kehottaa suorittamaan päivityksen, kun vastaanotat ensimmäisen maksun lukijalla otettuasi tippiominaisuuden käyttöön. Napauta Päivitä. Jos valitset Ohita, maksu vastaanotetaan normaalisti ilman tippimahdollisuutta.

Miten aloitan tippien vastaanottamisen?

Kun tippiominaisuus on otettu käyttöön, maksun vastaanottaminen tapahtuu seuraavasti:

• Lisää tuotteet tilaukseen ja napauta Maksa. Valitse maksunäkymästä MaksaiZettlellä.

• Kortinlukija kysyy asiakkaalta, haluaako tämä jättää tippiä. Ojenna kortinlukija asiakkaalle.

• Jos asiakas valitsee "Kyllä", hän saa kehotuksen syöttää tippisumma ja sitten PIN-koodinsa.

• Maksutapahtuma viimeistellään ja asiakkaalle tulostetaan kuitti.

Onko tipin enimmäismäärää rajoitettu?

Joskus asiakas saattaa lisätä tippiä vahingossa tai virheellisesti (esimerkiksi syöttämällä haluamansa summan sijaan PIN-koodinsa). Tämän välttämiseksi tipin enimmäismääräksi on asetettu 50 % kokonaissummasta. Jos asiakas syöttää summan, joka sisältää tippiä enemmän kuin 50 % ostosten kokonaissummasta, kortinlukija varoittaa liian suuresta summasta

Ottaako Zettle osan tipistä?

Zettle veloittaa kaikista korttimaksuista maksupalkkion, joka määräytyy syötettävän kokonaissumman perusteella. Lue lisää hinnoittelustamme täältä