Zettle Terminaliin liittyvien ongelmatilanteiden ratkaiseminen

Tästä ohjeartikkelista saat selkeät ohjeet Terminaliin liittyvien ongelmatilanteiden ratkaisuun.

Käyttöönotto

Terminal ei käynnisty

• Varmista, että Terminal on ladattu. Liitä latauskaapelin toinen pää laitteeseesi ja toinen pää mukana toimitettuun virta-adapteriin. Kun Terminal on kytketty oikein virtalähteeseen, kuulet merkkiäänen.
  • Paina virtapainiketta pitkään.

Jos Terminal ei edelleenkään käynnisty, ota yhteyttä tukeen, niin saat lisäohjeita.

Laitteen lataaminen

Terminal ei lataudu

• Varmista, että aloituspakkauksen mukana toimitettu USB‑C-kaapeli ja virta-adapteri on liitetty Terminaliin oikein.
  • Kun Terminal on kytketty oikein virtalähteeseen, kuulet äänimerkin ja Terminalin tilarivillä näkyy akun latauskuvake.

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä tukeen.

Terminal ei lataudu Zettle Printer & Dockissa

• Varmista, että aloituspakkauksen mukana toimitettu kaapeli ja virta-adapteri on liitetty Printer & Dockiin oikein ja että latausportin lähellä oleva merkkivalo palaa punaisena.
  • Varmista, että Terminal on yhdistetty Printer & Dockiin. Ne kiinnittyvät tukevasti yhteen magneetilla. Kun laitteet on yhdistetty oikein, Terminalin tilarivillä näkyy tulostimen kuvake.
  • Ajan myötä kontaktipinnoille kertyvä lika saattaa estää laitteen latautumisen. Puhdista Terminalin takapuolella tai Printer & Dockissa olevat kuusi kullanväristä ympyrää varovasti pehmeällä harjalla tai liinalla ja alkoholilla. Älä käytä puhdistamiseen mitään metallista, jotta kontaktipinnat eivät vaurioidu.

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Wi-Fi- ja mobiiliyhteys

Terminalin Wi‑Fi-yhteys ei toimi

• Laita Wi‑Fi pois päältä ja sitten takaisin päälle.
  • Varmista, että olet lisännyt oikean salasanan.
  • Varmista, että reititin on kytketty oikein. Katso lisätietoja asetusten määrittämisestä reitittimesi käyttöohjeesta.

Huom. Zettle Terminal ei tue avoimia Wi‑Fi-verkkoja (joita on käytettävissä esimerkiksi lentokentillä tai junissa), koska ne eivät ole turvallisia.

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä tukitiimiimme.

Terminalin mobiiliyhteys ei toimi

• Varmista, että mobiiliverkko on käytössä. Valitse Asetukset -> Verkko -> Mobiiliverkko ja tarkista asetukset.
  • Käynnistä Terminal uudelleen.

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä tukitiimiimme

Sisäänrakennettu viivakoodinlukija

Terminalin viivakoodinlukija ei toimi

Varmista, että olet laittanut viivakoodinlukijan päälle painamalla Terminalin oikeassa sivussa olevaa violettia painiketta. Valo alkaa vilkkua Terminalin yläreunassa. Jos et näe valoa, ota yhteyttä tukeen.

Käynnistä uudelleen

Miten pakotan Terminalin uudelleenkäynnistyksen?

1. Jos sinun täytyy jostain syystä pakottaa Terminal käynnistymään uudelleen, paina virtapainiketta noin 10 sekunnin ajan, niin laitteen pitäisi käynnistyä uudelleen.
  2. Jos edellä mainittu keino ei auta, työnnä ohut puikko Terminalin oikeassa sivussa olevaan pieneen reikään, niin laitteen virta sammuu. Käynnistä Terminal sitten uudelleen virtapainikkeesta.

Jos ongelma jatkuu edelleen, ota yhteyttä tukeen.