Tipsing

Merk:Vi tar vi ikke lenger imot nyregistreringer av Zettle Pro. Les mer om hvordan Zettle Go kan hjelpe virksomheten din her.

Tipsfunksjonen til Zettle gjør det mulig for kunder å legge til tips når de skal betale regningen. Du kan aktivere tipsfunksjonen til å fungere:

• fra kortleseren− kunder kan taste inn et tipsbeløp direkte på kortleseren. Denne funksjonen fungerer kun med Zettle Reader.

−OG/ELLER−

• med Zettle-appen− medarbeidere bruker Zettle-appen til å taste inn tips fra kunder.

•Det er viktig at du er kjent med hvordan du kan motta og melde inn tips i henhold til skattereglene i landet der du driver virksomhet. Les mer om skatteetatens skatteregler for tips i Norge her. Alt du får inn i tips med Zettle Reader, vises på salgsrapportene og kvitteringene dine.

Hvordan aktiverer jeg tipsfunksjonen?

For å aktivere tipsfunksjonen:
1. Gå til Innstillinger > Konfigurering> Betaling i Zettle-appen.

2. Velg hvordan du vil at tipsfunksjonen skal fungere:

• Velg Aktiver tips for å tillate medarbeidere å bruke Zettle-appen til å taste inn tips fra kunder.

• Velg Aktiver tips for Zettle Reader for å gjøre det mulig for kunder å taste inn et tipsbeløp direkte på kortleseren. Du vil måtte oppdatere leseren for at tipsfunksjonen skal kunne fungere ordentlig.

Oppdatere Zettle Reader

Viktig! Før du oppdaterer Zettle Reader:

• Sørg for at kortleseren og smarttelefonen eller nettbrettet ditt er oppladet.

• Ha smarttelefonen eller nettbrettet nær kortleseren under oppdateringen.