Bonusprogram för dina kunder

Hur aktiverar jag Zettle Loyalty?

Säljare kan konfigurera ett bonusprogram som belönar kunder med registrerings- och lojalitetskuponger.

När en kund registrerar sig i bonusprogrammet får de en kupong. De tjänar sedan lojalitetskuponger genom att spendera ett visst belopp hos ditt företag som fördefinierats av dig i bonusinställningarna.

Registreringskuponger

Så här aktiverar du registreringskuponger i Zettle by PayPal-appen och på my.zettle.com:

1. Logga in på my.zettle.com och gå till Konto och inställningar.
  2. Klicka på Bonusprogram.
  3. Klicka på registreringskuponger.
  4. Nu kan du ange en rabatt på 5 %, 10 %, 15 % eller 20 % och en giltighetsperiod på 30, 90 eller 365 dagar.
  5. Klicka på Aktivera kuponger.

När du har aktiverat registreringskuponger får varje ny kund som du lägger till i din kundlista välkomstmeddelandet med rabattkoden. Koderna genereras automatiskt.

Du kan inaktivera kuponger under Inställningar, men kuponger som kunder redan har fått är fortfarande giltiga enligt det angivna förfallodatumet.

Lojalitetskuponger

Så här aktiverar du lojalitetskuponger i Zettle by PayPal-appen och på my.zettle.com:

1. Logga in på my.zettle.com och gå till Konto och inställningar.
  2. Klicka på Bonusprogram.
  3. Klicka på Lojalitetskuponger.
  4. Ange ett gränsbelopp.
  5. Välj ett procentstyrt eller fast rabattbelopp som bonus.
  6. Ange en giltighetsperiod på 30, 90 eller 365 dagar.
  7. Klicka på Aktivera kuponger.

Så här ändrar du kuponger

Du kan redigera båda typerna av kuponger enligt följande:

1. Logga in på my.zettle.com gå till Konto och inställningar och klicka på Bonusprogram.
  2. Välj den typ av kupong som du vill redigera.
  3. Gör ändringarna.

Obs! Kuponger som kunder redan har fått är fortfarande giltiga enligt det angivna förfallodatumet.

Hur får mina kunder sina kuponger?
Dina kunder får kuponger via e-post varje gång de tjänar in en (via registreringsåtgärd eller uppnådd gräns). I e-postmeddelandet ser de kupongens belopp, typ och giltighet. De får också information om ditt bonusprogram.

Hur kontrollerar jag hur nära en kund är en kupong?
Du kan kontrollera hur nära en kund är en kupong i Zettle by PayPal-appen eller på my.zettle.com

1. Klicka på fliken Kunder.
  2. Välj kunden som du vill kontrollera.
  3. Nu kan du se hur nära kunden är en kupong.

Så här löser du in lojalitets- och registreringskuponger

1. Lägg till de valda produkterna i kundvagnen.
  2. Klicka på kundvagnsikonen.
  3. Klicka på Rabatt.
  4. Klicka på Kupong.
  5. Nu kan du skanna streckkoden som finns i välkomstmeddelandet eller ange koden manuellt för att tillämpa kupongens belopp.
  6. Klicka på Verkställ.
  7. Du ser rabattbeloppet och den uppdaterade summan.
  8. Nu kan du slutföra transaktionen.

Du kan lösa in kundens kupong vid betalning eller erbjuda en manuell rabatt istället. Kuponger kan endast lösas in i sin helhet.