Spara varukorg

Om att spara varukorg

Funktionen för att spara varukorg gör att du kan samla en kunds order i varukorgen och spara den tills det är dags för betalning. När varukorgen är sparad blir den tillgänglig för en ny försäljning.

Sparade varukorgar kan öppnas från valfri inloggad enhet så att personalen kan arbeta med varukorgarna från olika enheter.

Spara en varukorg

När du har varor i en varukorg visas en Spara-knapp. Klicka på den när du är redo att spara.

Du kan lägga till en beskrivning till en sparad varukorg så att det blir lättare för dig att hitta den senare. Du kan även markera Bord för att lägga till ett bordsnummer.

Du kan bara visa sparade varukorgar när varukorgen är tom. Klicka på Visa sparade varukorgar och välj en varukorg för att öppna den.

Du kan öppna varukorgen, göra ändringar och stänga en sparad varukorg hur många gånger du vill. När kunden är redo att betala kan du helt enkelt öppna den sparade varukorgen och fortsätta till betalningen som vanligt.

Skriva ut en nota från en sparad kundvagn

När en kund är redo att betala kan du presentera en nota för dem. Till skillnad från ett kvitto, som är kundens köpbevis, är en nota en lista över det som ska betalas.

När du ska skriva ut notan, försäkra dig först om att du valt Obetalda notor i Tillbehör, inställningar.

<strong>Ubetalte regninger</strong>- innstillinger for en skriver.

För att skriva ut notan:

1. Gå till den aktuella sparade kundvagnen i Zettle-appen
  2. Välj Mer
  3. Välj Skriv ut nota

Då kommer du skriva ut från alla skrivare som du har valt för Obetalda notor.

Plasseringen for  funksjonen <strong>Skriv ut regning</strong> i en lagret handlekurv. Plasseringen for  funksjonen <strong>Skriv ut regning</strong> i en lagret handlekurv.

Vanliga frågor

Hantera sparade varukorgar

Kan jag lägga till eller ta bort varor från en sparad varukorg?
När du har öppnat en sparad varukorg kan du lägga till fler varor eller ta bort varor.

Kan jag slå ihop två sparade varukorgar?
Tyvärr inte. Du får istället öppna en sparad varukorg och göra ändringar i den.

Kan personalen se varandras sparade varukorgar?
Ja. All personal kan arbeta med en sparad varukorg från valfri enhet som är inloggad på företagets konto. Man kan dock bara öppna en sparad varukorg på en enhet i taget.

Hur tar jag bort en sparad varukorg?
Det finns två sätt att ta bort en sparad varukorg. Du kan antingen öppna en sparad varukorg och trycka på papperskorgen uppe i högra hörnet av varukorgen, eller tömma varukorgen och klicka på Ta bort sparad varukorg.

Varför får jag en påminnelse om lågt lagersaldo när jag lägger varor i varukorgen?
När en vara börjar ta slut (standardantal är för närvarande 2, men du kan ställa in den kvantitet som är mest praktisk för dig) får du ett meddelande när du lägger den i varukorgen. Lagersaldot påverkas inte förrän försäljningen är genomförd.

Kan jag lägga till presentkort till en sparad varukorg?
För närvarande går det inte att lägga till presentkort i en sparad varukorg. Det går dock att använda presentkort som betalsätt.

Kan jag dela upp beställningen och debitera för enskilda varor?
Du kan välja särskilda varor i en sparad kundvagn som du betalar direkt. De återstående varorna kan betalas senare eller separat.
Du kan också lägga till ytterligare produkter i den sparade kundvagnen efter att varorna har betalats.

Så här betalar du för särskilda varor:

1. Öppna den sparade kundvagnen för den aktuella beställningen
  2. Tryck på Mer
  3. Tryck på Debitera per vara
  4. Välj de varor som kunden vill betala
  5. Tryck på Nästa och slutför betalningen som vanligt

Då kan kundvagnen sparas för att betalas senare, eller så kan du välja fler varor för betalning i en separat transaktion.

Ett kvitto skrivs ut för varje uppdelning som sedan behandlas som separata transaktioner i dina försäljningsrapporter. Detta innebär att du vid behov av återbetalning kan hantera varje uppdelning var för sig.

Vad händer om jag har inkluderat en rabatt i beställningen?
Om du har inkluderat en rabatt i procent för hela beställningen kommer samma procentsats att tillämpas för varje uppdelning.
Om du har inkluderat en rabatt på ett fast belopp kan du bestämma hur mycket av det fasta beloppet som ska tillämpas för varje uppdelning.

Ta betalt för sparade varukorgar

Vilka betalsätt kan jag använda för en sparad varukorg?
Efter att du öppnat en sparad varukorg kan du använda valfritt betalsätt som är tillgängligt för dig.

Kan jag använda rabatter för en sparad varukorg?
Ja. Om du redan har skapat rabatter i ditt produktbibliotek kan du lägga till dem i varukorgen.

Du kan också lägga till anpassade rabatter till en sparad varukorg. Öppna varukorgen och klicka på Rabatt för att ange antal eller procentsats.

Sparade varukorgar i rapporter

Inkluderas sparade varukorgar i rapporter?
Potentiell försäljning från sparade varukorgar visas inte i rapporterna. När varukorgen har checkats ut och betalats kommer försäljningen att inkluderas i de relevanta rapporterna.

Registreras sparade varukorgar i kassaregistret?
Nej. Potentiell försäljning från sparade varukorgar visas inte i rapporterna. När varukorgen har checkats ut och betalats kommer försäljningen att inkluderas i de relevanta rapporterna för försäljning och kassaregister.