Skydda Zettle terminalen

Du kan skydda terminalen och informationen på den genom att aktivera skärmlåset och ange en egen lösenkod. Första gången du ställer in terminalen får du frågan om du vill välja en lösenkod. Du kan hoppa över det steget och göra det senare via inställningarna i terminalen.

För att hålla terminalen säker och uppdaterad ska du se till att alltid använda den senaste versionen av vår programvara. Läs mer om hur du uppdaterar programvaran på terminalen.

Terminalen behöver göra en automatisk omstart med 24 timmars mellanrum. Då utför den ett självtest för att kontrollera så att allt fungerar som det ska.

Hur aktiverar jag skärmlåset?

1. Gå till startskärmen och klicka på Inställningar.
  2. Under Inställningar klickar du på Säkerhet.
  3. Klicka på det lilafärgade reglaget så att det står i på-läge.
  4. Ange en 4-siffrig lösenkod och tryck sedan på OK.
  5. Ange samma lösenkod på nytt och tryck sedan på OK.

Då uppmanas du att ange din lösenkod för att låsa upp terminalen.

Hur ändrar jag lösenkoden för skärmlåset?

Följ steg 1 och 2 ovan och klicka sedan på Lösenkod.
Du uppmanas att ange din nuvarande lösenkod och därefter välja en ny.

​Hur ställer jag in tiden för skärmlåset?​

Du kan välja hur lång tid det tar innan skärmen stängs av. För att slå på skärmen igen måste du ange din lösenkod på nytt.​

1. Gå till startskärmen genom att dra fingret uppåt från skärmens nederkant och klicka på Inställningar. Klicka på Skärm och sedan på Stäng av skärmen efter.
  2. Ange tid.

Jag har tappat bort min lösenkod, vad gör jag?

Kontakta kundsupport så kan vi hjälpa dig.

Varför ser jag ett meddelande om att starta om min Terminal?

Vi behöver starta om terminalen dagligen så att den är uppdaterad och du fortsätter att följa Skatteverkets regler.

Om det dyker upp ett meddelande där vi ber dig att göra en omstart, kan du välja att göra omstarten direkt eller också att avsluta det du håller med under nedräkningen.

Kan jag ändra tiden för omstart?

Ja! Du kan ange en tidpunkt som passar dig i Inställningar.

1. Gå till startskärmen och klicka på Inställningar.
  2. Klicka på Allmänt och sedan på Daglig omstart.
  3. Ange ny tid.