Felsökning av Zettle Terminal

I den här artikeln finns steg-för-steg-guider som hjälper dig att felsöka terminalen.

Kom igång

Det går inte att slå på terminalen

• Se till att terminalen är laddad. Sätt i den medföljande strömkabeln och strömadaptern. När terminalen är korrekt ansluten hörs ett ljud.
  • Prova att hålla inne strömknappen länge.

Om terminalen fortfarande inte slås på ber vi dig kontakta vårt supportteam för att få mer hjälp.

Laddning

Terminalen laddar inte

• Se till att terminalen är korrekt ansluten till USB-C-kabeln och adaptern som medföljde i startpaketet.
  • När terminalen är korrekt ansluten hörs ett ljud och du ser en batteriladdningssymbol i statusfältet om terminalen är påslagen.

Om den fortfarande inte fungerar kontaktar du vårt supportteam.

Min terminal laddar inte i Zettle Printer & Dock.

• Se till att din Printer & Dock är korrekt ansluten till kabeln och adaptern som medföljde i startpaketet och att indikatorn vid laddningsporten lyser rött.
  • Kontrollera att terminalen är ansluten till Printer & Dock. Du ska känna att de fäster magnetiskt till varandra. En skrivarikon i terminalens statusfält visar också att den är korrekt ansluten.
  • Med tiden kan det samlas smuts som förhindrar laddning. Rengör försiktigt de sex små guldfärgade ringarna/stiften som sitter på baksidan av terminalen eller på Printer & Dock med en mjuk borste eller trasa och alkohol. Använd inget av metall eftersom det kan skada ringarna/stiften.

Om problemet kvarstår finns vårt supportteam redo att hjälpa dig.

Wifi och mobila nätverk

Terminalen fungerar inte med wifi.

• Stäng av och slå på ditt trådlösa nätverk.
  • Se till att du har angett rätt lösenord.
  • Kontrollera att din router är korrekt ansluten. Läs i manualen till routern om du behöver mer information om installationen.

Obs! Zettle Terminal kan inte användas i öppna wifi-nätverk (exempelvis på flygplatser eller tåg) eftersom de inte är säkra.

Om problemet kvarstår finns vårt supportteam redo att hjälpa dig.

Det mobila nätverket fungerar inte med min terminal.

• Se till att ditt mobila nätverk är påslaget. Gå till Inställningar ->Nätverk->Mobilt nätverk för att kontrollera ditt mobila nätverk.
  • Starta om terminalen.

Om problemet kvarstår finns vårt supportteam redo att hjälpa dig.

Inbyggd streckkodsläsare

Streckkodsläsaren på terminalen fungerar inte.

Se till att du har aktiverat streckkodsläsaren genom att trycka på den lilafärgade knappen på höger sida av terminalen. Du ska då se en ljusstråle ovanpå terminalen. Om du inte ser någon ljusstråle ber vi dig kontakta vårt supportteam.

Starta om

Hur tvingar jag fram en omstart av terminalen?

1. Om du av någon anledning måste tvinga fram en omstart av terminalen håller du inne strömknappen i cirka 10 sekunder. Då startar terminalen om.
  2. Om det första steget inte fungerade kan du föra in ett stift i det lilla hålet på höger sida av terminalen för att bryta strömmen. Du kan sedan trycka på strömknappen igen för att slå på den.

Om problemet kvarstår finns vårt supportteam redo att hjälpa dig.