Loyaliteitsprogramma voor je klanten

Hoe schakel ik de Zettle-klantenkaart in?

Verkopers kunnen een loyaliteitsprogramma opzetten dat klanten beloont met aanmeldings- en klantencoupons.

Wanneer een klant akkoord gaat met de aanmelding voor het loyaliteitsprogramma, ontvangt hij of zij een coupon als bedanking voor de aanmelding. Vervolgens verdient de klant klantencoupons door een bepaald bedrag bij je bedrijf uit te geven, dat vooraf door jou is gedefinieerd in je loyaliteitsinstellingen.

Aanmeldingscoupons

Zo schakel je aanmeldingscoupons in via de Zettle by PayPal-app en op my.zettle.com:

1. Log in op my.zettle.com en ga naar Account en instellingen.
  2. Klik op Loyaliteitsprogramma.
  3. Klik op aanmeldingscoupons.
  4. Je kunt nu een korting van 5%, 10%, 15% of 20% en een geldigheidsperiode van 30, 90 of 365 dagen instellen.
  5. Klik op Coupons activeren.

Nadat je aanmeldingscoupons hebt ingeschakeld, ontvangt elke keer dat je een nieuwe klant aan je klantenlijst toevoegt de welkomstmail met de kortingscode. De codes worden automatisch gegenereerd.

Je kunt coupons uitschakelen onder Instellingen, maar coupons die klanten al hebben ontvangen zijn nog steeds geldig onder de ingestelde vervaldatum.

Klantencoupons

Zo schakel je klantencoupons in via de Zettle by PayPal-app en op my.zettle.com:

1. Log in op my.zettle.com en ga naar Account en instellingen.
  2. Klik op Loyaliteitsprogramma.
  3. Klik op Klantencoupons.
  4. Voer een mijlpaalbedrag in.
  5. Kies een procentuele korting of een korting met een vast bedrag als beloning.
  6. Stel een geldigheidsperiode in van 30, 90 of 365 dagen.
  7. Klik op Coupons activeren.

Coupons bewerken

Je kunt beide types coupon als volgt bewerken:

1. Log in op my.zettle.com, ga naar Account en instellingen en klik vervolgens op Loyaliteitsprogramma.
  2. Kies het type coupon dat je wilt bewerken.
  3. Breng je wijzigingen aan.

Let op: coupons die klanten al hebben ontvangen, zijn nog steeds geldig tot de ingestelde vervaldatum.

Hoe ontvangen mijn klanten hun coupons?
Je klanten ontvangen een coupon per e-mail telkens wanneer ze er een verdienen (bij aanmelding of het bereiken van een mijlpaal). In de e-mail zien ze het bedrag, het type en de geldigheid van de coupon. Ze ontvangen ook informatie over je loyaliteitsprogramma.

Hoe controleer ik hoe dicht een klant bij een coupon is?
Je kunt in de PayPal Zettle-app of op my.zettle.com controleren hoe dicht een klant bij een coupon is

1. Klik op het tabblad Klanten.
  2. Selecteer de klant die je wilt controleren.
  3. Je kunt nu zien hoe dicht de klant bij een coupon is.

Zo kunnen klanten- en aanmeldingscoupons worden ingewisseld

1. Voeg de geselecteerde producten toe aan het winkelwagentje.
  2. Klik op het pictogram van het Winkelwagentje.
  3. Klik op Korting.
  4. Klik op Coupon.
  5. Je kunt nu de streepjescode in de welkomstmail scannen of de code handmatig invoeren om het bedrag van de coupon toe te passen.
  6. Klik op Toepassen.
  7. Je ziet het kortingsbedrag en het bijgewerkte totaalbedrag.
  8. Je kunt de transactie nu voltooien.

Je kunt de coupon van de klant inwisselen bij het afrekenen of in plaats daarvan een handmatige korting aanbieden. Coupons kunnen alleen volledig worden ingewisseld.