Tippiominaisuus

Miten Zettlen tippiominaisuus toimii?

Zettlen tippiominaisuus antaa asiakkaille mahdollisuuden lisätä laskuunsa ylimääräisen summan.

On tärkeää, että ymmärrät, miten voit vastaanottaa tippejä ja ilmoittaa saamasi summat veroviranomaisille paikallisten verosäädösten mukaisesti.

Kaikki Zettlen avulla vastaanotetut tipit näkyvät Zettle-myyntiraporteissasi ja kuiteissasi.

Miten voin ottaa tippiominaisuuden käyttöön?

Jotta voit aloittaa tippien vastaanottamisen, sinun on aktivoitava ominaisuus Zettle-sovelluksessa. Tippiominaisuus löytyy kohdasta Asetukset > Maksuasetukset.

Miten tippien vastaanottaminen aloitetaan Zettle-laitteilla (Reader tai Terminal)?

Ennen kuin aloitat, varmista, että olet aktivoinut tippiominaisuuden kohdassa Asetukset > Maksuasetukset > Tipit.

1. Lisää tuotteet ostoskoriin Zettle-sovelluksessa tai syötä summa.
  2. Valitse Maksa ja valitse sitten maksutavaksi kortti.
  3. Zettle Reader tai Terminal kysyy nyt asiakkaaltasi, haluaako hän lisätä tipin. Anna kortinlukija asiakkaalle.
  4. Jos asiakas vastaa kyllä, häntä pyydetään syöttämään tipin määrä. Sen jälkeen asiakas käyttää lähimaksua tai pyydettäessä syöttää korttinsa ja PIN-koodinsa.
  5. Nyt voit joko tulostaa kuitin asiakkaallesi tai lähettää sen hänelle tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Kuinka aloitan tippien vastaanottamisen lähimaksulla Zettle-sovelluksessa? (Vain Android)

Hyvä tietää: lähimaksuominaisuus on käytettävissä vain Android-laitteiden Zettle-sovelluksessa. Ilmoitamme, kun tämä ominaisuus tulee käytettäviin myös muissa sovellusversioissamme.

Zettle-sovellus mahdollistaa lähimaksut ilman ylimääräisiä laitteita. Tämän ominaisuuden avulla myyjät voivat vastaanottaa lähimaksuja käyttämällä digitaalisia lompakoita tai etälukemalla asiakkaan kortin suoraan älypuhelimella.

Ennen kuin aloitat, varmista, että olet aktivoinut tippiominaisuuden Zettle-sovelluksessa:

Aktivoi tipit lähimaksulla Android-laitteella:
Asetukset > Maksuasetukset > Tippaus lähimaksulla.

1. Lisää tuotteet tilaukseen tai ostoskoriin Zettle-sovelluksessa tai syötä summa.
  2. Napauta Maksa ja valitse maksutavaksi lähimaksu.
  3. Zettle-sovellus kysyy nyt asiakkaaltasi, haluaako hän lisätä tipin. Anna älypuhelimesi asiakkaalle.
  4. Jos asiakas vastaa kyllä, häntä pyydetään syöttämään tipin määrä. Sen jälkeen asiakkaan tarvitsee vain maksaa lähimaksulla ja näppäillä pyydettäessä PIN-koodinsa.
  5. Nyt voit joko tulostaa kuitin asiakkaallesi tai lähettää sen hänelle tekstiviestitse tai sähköpostitse.

Usein kysyttyä

Tipin enimmäissumma
Tipin enimmäissummaksi on asetettu 50 % laskun summasta, jotta tippisummia ei veloitettaisi vahingossa tai virheellisesti. Jos asiakas syöttää summan, joka on yli 50 prosenttia laskusta, näyttöön tulee varoitusviesti.

Ottaako Zettle osan tipistä?
Zettle veloittaa kaikista korttimaksuista maksupalkkion, joka määräytyy syötettävän kokonaissumman perusteella. Lue lisää hinnoistamme täältä.

Näenkö tippien kokonaissumman myyntiraporteissani?
Kyllä, tippien kokonaissumma näkyy kaikissa tulostetuissa ja verkossa ja sovelluksessa tarkasteltavissa myyntiraporteissa kohdassa Tipit.

Miten voin poistaa tippiominaisuuden käytöstä?

Voit poistaa tippiominaisuuden käytöstä milloin tahansa Zettle-sovelluksessa kohdassa Asetukset > Maksuasetukset.

• Jos haluat poistaa tippiominaisuuden käytöstä Zettle-laitteilta (kuten Zettle Readerista tai Zettle Terminalista), siirry kohtaan Asetukset > Maksuasetukset > Tipit, ja poista valinta kohdasta Hyväksy tippejä.
  • Jos haluat poistaa käytöstä tippaamisen lähimaksulla, siirry kohtaan Asetukset > Maksuasetukset > Tippaus lähimaksulla, ja poista valinta kohdasta Hyväksy tippejä.