Netværkskrav

Bemærk venligst: Det er ikke længere muligt at registrere en Zettle Pro-konto. Læs mere om, hvordan Zettle Go kan hjælpe din virksomhed her.

Zettle Pro har en række specifikke *netværkskrav*, der skal overholdes, for at det hele skal køre problemfrit.

Der findes to forskellige typer af krav: grundlæggende og komplette. Hvis et eller flere af de tre punkter nedenfor beskriver din virksomhed, skal du følge de komplette netværkskrav.

• Brug af bordstyringsfunktionen over flere iPads
  • Brug af mobile iPads (iPads har ikke en fast placering på disken)
  • Brug af mere end 5 iPads på en enkelt placering

​Hvis ingen af disse gælder for din virksomhed, er det de grundlæggende netværkskrav, som gælder for dig.

Grundlæggende netværkskrav

Fysiske krav til Zettle Pro

• Plads på en hylde eller disk på [b] 40 x [l] 40 x [h] 20 cm pr. pengeskuffe

• Hvis kassesystemet placeres på en disk med en pengeskuffe under, anbefaler vi, at der bores et hul på 25 mm gennem disken til kabler. Hvis det ikke er muligt, kan kablerne arrangeres på disken.

• Et europæisk standard-strømstik (240 v 13 A) til hver printer, iPad og kortlæser.

• Et Ethernet RJ45 CAT5-kabel til hver netværksprinter (ethernet), du kobler til din bredbåndsrouter/-netværk.

WiFi-dækning

• WiFi-signalet skal vise fire fulde søjler på iPad'en på alle placeringer, hvor der bruges iPad. Minimum hastighed på 0,5 mbps.

• Hvis du tilbyder gæster WiFi, skal du undgå at bruge Zettle Pro med samme WiFi-forbindelse, som gæsterne bruger.

Tjenester til streaming af musik eller video

• Der bør ikke være installeret eller benyttes streaming-tjenester (f.eks. Spotify, Sonos osv.) på samme iPad eller endda samme netværk som Zettle Pro. Disse tjenester prioriteres på netværket og kan forårsage forsinkelser eller fejl for printer/pengeskuffe. Du kan streame musik til et separat VLAN, hvis du kan aktivere et sådan på din router.

Inkompatibelt netværksudstyr

• Såkaldte smarte eller managed switches er ikke kompatible med Zettle Pro, og må ikke bruges til at slutte routere til adgangspunkter eller til at slutte printere til routeren.

• Kabel-splittere må ikke bruges til dobbelt trafik, der løber gennem et kabel, hvor den ene del af denne trafik kommer fra Zettle Pro.

• Powerline-adaptere må ikke bruges til at forlænge kabler gennem elektriske kredsløb, da de ikke ikke kompatible med Zettle Pro.

Komplette netværkskrav

Fysiske krav til Zettle Pro

• Et europæisk standard-strømstik (240 v 13 A) til hver printer, iPad og kortlæser.

• Plads på en hylde eller disk på [b] 40 x [l] 40 x [h] 20 cm pr. pengeskuffe

• Hvis kassesystemet placeres på en disk med en pengeskuffe under, anbefaler vi, at der bores et hul på 25 mm gennem disken til kabler. Hvis det ikke er muligt, kan kablerne arrangeres på disken.

• Et Ethernet RJ45 CAT5-kabel til hver netværksprinter (ethernet), du kobler til din bredbåndsrouter/-netværk.

• Et Apple Lightning-kabel – hvis du bruger en Lightning port printer – der kobles direkte til iPad'en.

WiFi-dækning

• WiFi-signalet skal vise fire fulde søjler på iPad'en på alle placeringer, hvor der bruges iPad. Minimum hastighed på 5 mbps.

Trafikdeling

• Hvis der deles en bredsbåndslinje mellem Zettle Pro og andre tjenester – såsom WiFi til ansatte, WiFi til kunder, overvågning eller musik-streaming – skal du adskille en del af netværket til brug udelukkende af Zettle Pro.

• Dette bør gøres med brug af en helt separat router og adgangspunkt til Zettle Pro-trafik, hvor det er muligt.

• Hvis det ikke er muligt, kan du i stedet dele trafikken ved at inddele netværket i to dedikerede VLAN fra routeren, hvor trafik for Zettle Pro tildeles VLAN 0 og anden trafik går gennem VLAN 1, 2, 3 osv.

• Det kan også være nødvendigt at begrænse allokering af båndbredde på VLAN 1, 2, 3 for at sikre, at trafik prioriteres til Zettle Pro.

Valg af bånd og kanal

• Til alle placeringer, hvor der bruges mobile iPads og/eller bordstyring som en del af systemet, skal der være installeret en dual-band-router eller et adgangspunkt, hvor al Zettle Pro WiFi-trafik konfigureres på 5 GHZ WiFi-båndet.

• Al anden WiFi-trafik bør bruge 2.4 GHZ-båndet.

• Den mindst trafikerede WiFi-kanal skal bruges til Zettle Pro-trafik(særligt hvor der bruges flere adgangspunkter).

Bonjour-tjeneste og enhedsregistrering

• Bonjour-tjeneste skal være aktiveret på din router/netværk eller konfigureret med port forwarding, hvor der er behov for det.

• Enhedsregistrering skal også være aktiveret på din router/netværk.

Inkompatibelt netværksudstyr

• Såkaldte smarte eller managed switches er ikke kompatible med Zettle Pro, og må ikke bruges til at slutte routere til adgangspunkter eller til at slutte printere til routeren.

• Zettle garanterer ikke driftssikkerheden for Zettle Pro, hvis der bruges managed switches til opsætning af netværket, som Zettle Pro bruger.

• Kabel-splittere må ikke brugestil dobbelt trafik, der løber gennem et kabel, hvor den ene del af denne trafik kommer fra Zettle Pro.

• Powerline-adaptere må ikke bruges til at forlænge kabler gennem elektriske kredsløb, da de ikke ikke kompatible med Zettle Pro.

Inkompatibelt software

• Der bør ikke være installeret eller benyttes streaming-tjenester (f.eks. Spotify, Sonos osv.) på samme iPad eller endda samme netværk som Zettle Pro. Disse tjenester prioriteres på netværket og kan forårsage forsinkelser eller fejl for printer/pengeskuffe. Du kan streame musik til et separat VLAN, hvis du kan aktivere et sådan på din router.

Anbefalet netværksudstyr

• DrayTek Vigor (2862/2862N-model)-router eller tilsvarende dual-band-router til erhvervsbrug.

• Ubiquiti Unifi Access Point (AC-Lite / Pro-model) eller tilsvarende dual-band AP til erhvervsbrug

• Unmanaged1 Gigabit Network Switches til tilslutning af printere og adgangspunkter til iPads